בחרתי להעביר את הפעילות במרכז הקהילתי "תקוותנו". בחרתי במיקום זה משום שהמרכז הקהילתי פתוח לשיתופי פעולה ורעיונות חדשים. הוא מפעיל תכניות חינוכיות לילדים ולנוער בתחומי התרבות והאומנות, תוך הניסיון לגישור על הפערים החברתיים בקהילה. המבקרים במרכז הקהילתי מגיעים מרקעים תרבותיים שונים ומגוונים, אך מרקע סוציואקונומי דומה, והוא בעיקרו נמוך. קהל היעד של פעילות זו, הם נוער בגילאי 10-14 הבאים מרקע סוציואקונומי בינוני-נמוך.
מטרת הפעילות היא טיפוח הרגישות החברתית לצורך גירוי השיתופיות הלימודית שתענה על הצרכים של כל ילד וילדה בקבוצה המגוונת, תוך קידום תחושת הערך העצמי. ריצ'רד רורטי טען כי המטרה העיקרית של הלימוד הוא כבר לא רק הקניית ידע, אלא תהליך של סוציאליזציה. כך שמטרתו העיקרית של הלימוד היא להכשיר את הילדים להיות חלק בחברה. לכן, על התלמידים לרכוש כלים של חשיבה ושל דיון, כדי שילמדו לזהות דילמות וקונפליקטים חברתיים ותרבותיים ולמצוא להם פתרונות המבוססים על גישות דמוקרטיות שוויוניות.
הפעילות תכלול חלוקה לקבוצות של עד ארבעה משתתפותים ושימוש בטלפון חכם, לטובת קבלה ומענה על חידות (מכשיר אחד לכל קבוצה). המדריך ישתמש במחשב לצורך מעקב אחר התקדמות החניכים ולשמירה מרוכזת של התשובות (אליהן יש להתייחס בסוף הפעילות).
טלפון חכם עם אפשרות לשלוח הודעת "ווטסאפ" (אחד לכל קבוצה).
כרטיסיות עם קוד שישמש כמפתח לקבלת שאלה לדיון.
דף עם רשימת ערכי יסוד, (כגון, יושר, עצמאות, דוגמא אישית, חברות, שמירת טבע, חמלה, תרומה לקהילה, יוזמה, שוויון וכו').