בעקבות ההחלטה של הסתדרות המורים (תייר, ח.ת.) לעודד גמילה של ילדים שטרם נגמלו מחיתול טרם הכניסה לגן הילדים, זאת ככל הנראה כתוצאה מהצפיפות הרבה והקושי של הצוות להתמודד עם ילדים שאינם גמולים, נראה כי מן ראוי לבחון את בשלותם של ילדים בני שלוש לגמילה מחיתול והאם התזמון בו הם נכנסים למסגרת חדשה מתאים לכך. כמו כן, למרות שהסתדרות המורים אינה מחייבת זאת מההורים גננות רבות מצהירות כי במידה והילד אינו גמול מחיתול יהיה זה על ההורה להגיע לגן על מנת להחליף את החיתול שכן אין ביכולתם לעמוד בהחלפת חיתולים בכיתת גן מלאת ילדים אך מעוטת צוות.
גמילה מחיתולים (תייר, ח.ת.), כאשר הילד בשל לכך פיזיולוגית וקוגניטיבית, תאפשר לילד לעבור את הגמילה במהירות ובקלות. אחרת, הגמילה עלולה להפוך בעיתית ואף טראומטית עבור הילד. למעשה, ישנם חוקרים המציעים כי למעשה שינויים רבים מדי בגיל זה מקשים על הילד, נראה כי גמילה מחיתולים בנוסף לכניסה למסגרת חדשה זו מהווים מתכון בטוח לקושי רב עבור הילד. בשל כך, בעבודה זו נעסוק בבחינת ההשפעה, של החלטת הסתדרות המורים לגבי גמילה מחיתולים לפני הכניסה לגן, על הילד ומשפחתו.
סקירת ספרות
גיל הגמילה הממוצע הינו 2.5 – 3 וזהו גם הגיל המומלץ על ידי מומחים בתחום (תייר, ח.ת.) ולטענת החוקרת מדובר בדחייה של גיל הגמילה שהיה נהוג בעבר, ככל הנראה בשל אג'נדה של חברות מסחריות כתוצאה מהפופולריות העולה בשימוש בחיתולים חד פעמיים.
מבוא
סקירת ספרות
תאוריית ההתפתחות של אריקסון
הגמילה עבור הילד ומשפחתו
ביבליוגרפיה