המורה הטוב - סקירת ספרות

מזהה: 3842
מאמר חם

במסגרת סקירת ספרות זו, אבקש להציג כיצד מתואר 'המורה הטוב' בחברה של ימינו, מתוך ההנחה כי מורים טובים הם, באופן ברור, הגורם המרכזי להצלחתה של מערכת החינוך ולקידומם של התלמידים (Chingos & Peterson, 2011). חשיבותם של המורים ושל מערכת החינוך נובעת מתוך ההכרה בכך כי מערכת חינוך מוצלחת היא המתכון הבסיסי והמשמעותי ביותר לבניית חברה וכלכלה עתידית (Zeichner, 2014). עבודה זו תתמקד כנקודה פותחת בדו"ח מקינזי אשר הראה כיצד מערכת שיודעת למשוך 'משאב אנושי' איכותי, יודעת כיצד לשחרר משאב אנושי פחות איכותי, ולהשקיע במורים הטובים, מייצרת מערכת חזקה שמסוגלת לייצר אזרחים טובים ותורמים למדינה (Mourshed, Chijioke & Barber, 2010).

לצורך כך, סקירה ספרותית זו תחולק לשלושה חלקים עיקריים. תחילה, אתחיל בסקירה של הרקע לצורה שבה מתפקדים מורים עד היום. במסגרת חלק זה, יוצגו אף השינויים שחווה מערכת החינוך בארץ ובעולם, והמשמעות שלה בדרך שמתעצב לו המושג 'מורה טוב'. בחלק השני, אכנס בצורה  עמוקה יותר לעצם המשמעות של המושג 'מורה טוב'. למורה 'טוב' הוגדרו עם השנים שלל משימות ומאפיינים לאורך ההיסטוריה. לכן, ישנה בהחלט מחלוקת בנוגע לתפקידו של המורה בחברה, וכיצד מחלוקת זו מתבטאת בפועל. בחלק השלישי והאחרון, אחבר את מה שנלמד בחלקים הקודמים עם המציאות במדינת ישראל, ולמחקר הכה רלוונטי כפי שהוא מוצג בדו"ח מקינזי.

 

המורה – רקע

הדרך הטובה ביותר להבין מהו למעשה מורה טוב היא, ראשית כל, לתהות למה המורה צריך להיות טוב, טוב במה? טוב עבור מי? המורה בצורתו כפי שהיא ידועה עד היום, היא זו שהתפתחה החל מהמהפכה התעשייתית. 

145.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
חינוך
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
2332
היקף עמודים:
6
מספר מקורות:
15
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.