מבוא : תכנית הלימודים לפיתוח אלטרואיזם והתנהגות פרו-חברתית היא משמעותית וחשוב לשלבה בתוכנית הלימודים הסדירה של משרד החינוך. מבחינת התוכן, התוכנית מתאימה לקהלי יעד מגוונים, שכן מדובר בנושא אשר רלוונטי לכל אדם שחי בחברה. לטענתם של חוקרים רבים, כבר בארבעת השנים הראשונות לחייהם, מתחילים ילדים לפתח התנהגויות פרו-חברתיות, כגון: אמפתיה, שיתוף פעולה, חיבה. עם תהליך ההתבגרות, התנהגויות אלה הופכות סלקטיביות יותר (Hay , 1994). על כן, ישנה חשיבות לטפח התנהגות אלטרואיסטית ופרו-חברתית באופן פעיל דווקא כאשר ביטוייה הטבעי פוחת.
קהל היעד : של תכנית זו הינו בני נוער בגילאים 16-17, המשתייכים לכיתות י' עד יב' בחינוך הממלכתי החילוני. קבוצת גיל זו נבחרה מאחר ומדובר בשנים קריטיות לעיצוב זהותם של בני נוער והתפתחותם לכדי מבוגרים שעשויים להיטיב ולהשפיע על החברה בה הם חיים. כאמור, בשל חשיבות הנושא, התוכנית עשויה להתאים לקהלי יעד מגוונים בתנאי שתעבור התאמות ייעודיות מבחינת הפעילויות והנושאים שבלב הדיון. אלטרואיזם נלמד לרוב כחלק משיעורי פילוסופיה, דת או פסיכולוגיה, אם כי זה יכול להתאים לנושאים רבים ושונים, כחלק מתוכנית אינטרדיספלינרית.
התכנית הינה אינטרדיספלינרית על מנת לשלב בין תחומי דעת שונים ולטפח תפיסה מערכתית בקרב התלמידים. המונח "אלטרואיזם" נושק לתחומי דעת שונים, ועל כן מתאים לחקירה בכלים מגוונים. הגישה הרב-תחומית תאפשר לתלמיד לחקור באופן פעיל את המושג אלטרואיזם ועל כן להתנסות בו במימד החוויה ולא רק בלמידה אינטלקטואלית במסגרת הכיתה.