המאמר שבחרתי הוא: "שיפו-צעצועים – תיקון ושכלול צעצועים כהזדמנות לעסוק במדע וטכנולוגיה בגן".
המאמר עוסק באופן בו ניתן לעשות שימוש בצעצועים שבורים או תקולים בגן, כחלק מפינת משחק שרעיונה תיקון צעצועים, במטרה להנגיש את תחומי המדע, הפיזיקה והטכנולוגיה בגן. המאמר מסביר את תפקידם של צעצועים בחיי הילדים, את העניין שהם מגלים במרכיביהם, מציין כדוגמא תערוכה שהתקיימה והציגה את הצעצועים באופן מוגדל כך שלילדים ניתנה הזדמנות ללמוד כיצד הם בנויים ופועלים ומלמד כיצד ניתן לשלב זאת גם בגן.
התובנה שעולה בעיניי היא האופן בו ניתן לעשות שימוש בפינת משחק בגן על מנת לחשוף את הילדים לתחומי המדע והפיזיקה ולפתח בהם חושים טכנולוגיים, לצד ביצוע שימוש חוזר בצעצועים שבורים או תקולים. בכך, הילדים נהנים ומרוויחים בכמה אופנים. ראשית, הם נהנים מפינת משחק ייחודית ומאתגרת, שנית, הם אינם נאלצים להפטר מצעצועים שאוהבים וקשורים אליהם, על אף היותם שבורים, ובנוסף, הם זוכים לתקן ובכך "להבריא" את הצעצועים הכל כך קרובים לליבם. הדגש העיקרי בכל התהליך הזה הוא עבודה בשיתוף פעולה ובצוות על מנת להביא ביחד לתיקון של המשחק.
התובנה קשורה בעיניי לחשיבות הפעלות הקשורות בתיקון ו"הבראה" של משחקים בדגש על עבודת צוות של הילדים ועבודה כקבוצה הפועלת למען מטרה משותפת. המטרה היא לייצר אצל הילד תחושת הצלחה בהבנת האופן בו משחקים פועלים וכן ממה הם עשויים תוך הסתייעות בחברים, בחינה של המשחקים/חומרים במשותף ועזרה זה לזה.