יזמות עסקית היא תהליך של הוצאה לפעול של מכלול פעולות אשר דרושות להקמה של עסק או תחום פעילות עסקית חדשה. את תהליך היזמות או את היזמות העסקית ניתן להגדיר בתור יישום של תהליכים רעיונות ומוצרים תוך מציאת ניתוח שיטתי של הזדמנויות אשר מאפשר לפתח ולחדש את אותם התהליכים((Shane, 2012. החוקר פיטר דרוקר מציין שלושה שלבים ראשוניים של יוזמה עסקית. השלב הראשון הוא גילוי עניין. השלב השני זיהוי הזדמנות אשר יכולה לעזור לתהליך היזמות העסקית והשלב השלישי הוא נקיטת פעולות אשר נחוצות להקמת המיזם העסקי(דרוקר, 1992).
יזמות בחינוך הוא תהליך מתמשך של פיתוח ויצירה אשר נועדה לשפר ולקדם את מערכת החינוך. כאשר אנו מדברים על תהליך יזמות בחינוך אנו למעשה מתמקדים בניסיון לשנות את תהליכים שונים במערכת החינוך על ידי מציאת פתרונות חדשים או פתרונות שהם מבוססים על חיבור של משתנים קיימים לכדי יצירת אסטרטגיה חדשה(Shane, 2012). בעשור האחרון אנו עדים לכך שקיימת דרישה הולכת וגוברת ליוזמות חינוכיות בעולם המערבי. יזמות וחדשנות בתחום החינוך הם קריטיות לגידול כלכלי ולהתמודדות עם אתגרים חברתיים וגלובליים. דו"ח אשר פורסם על ידי הOCED קבע כי מדינות צריכות לעודד את הנטייה של האזרחים שלהם לחדשנות וליזמות וכי מערכת החינוך צריכה לצייד את הלומדים במערכת החינוך את הכישורים הדרושים לפיתוח של חדשנות ויזמות(OECD, 2010).
כך תיווצר תרבות אשר מדגישה ומדדת את חשיבות החדשנות ותהיה מסוגלת למצות את הפוטנציאל אשר טמון בתלמידים של מערכת החינוך. חוקרים העלו כמה מגמות אשר עוזרות לחזק את התהליך שבו היזמות בחינוך מקבלת חשיבות רבה(Wing Yan Man, 2010):