הנושא עליו בחרתי לכתוב את העבודה הוא דיסלקציה מכיוון שלא מעט תלמידים סובלים מדיסלקציה והיא מהווה קושי עבור תלמידים ומורים כאחד. לקות למידה זו פוגעת ביכולת שלו הילד להביע את יכולתיו האמיתיות בעקבות מגבלות הכתיבה והקריאה שלו ולכן יש למצוא דרך בה הישגיו של התלמיד לא יפגעו בעקבות הדיסלקציה. בנוסף, חשוב שהמורים יקבלו את הכלים הנדרשים על מנת לסייע לתלמידים שסובלים מלקות זו על הצד הטוב ביותר. בעבודה הנ"ל אני אחקור את הנושא של דיסלקציה וכיצד היא משפיעה על תהליכי למידה.
שאלת המחקר היא: כיצד דיסלקציה משפיעה על תהליכי הלמידה? את שאלת המחקר אני אחקור באמצעות מאמרים אימפריים אשר יעסקו בדסילקציה וכיצד היא משפיעה על מורים ותלמידים כאחד.
ראשי פרקים:
הגדרה וסקירה כללית של דיסלקציה
דרכי התמודדות עם דיסלקציה
ללמוד לחיות עם דיסלקציה
דיסלקציה והשפעתה על הישגיות
דרכי הוראה עבור תלמידים עם דיסלקציה
דיון
סיכום
הגדרה וסקירה כללית
דסקלציה הינה לקות אשר קשורה במיומנות של קריאה, בייחוד בזיהוי מילים ופענוח של מילים. המקור של דיסלקציה הינו ניורוביולוגי וגורם לכשל בהתפתחות של אוריינות. קושי ביכולת לקרוא ולפענח מילים יכול לנבוע מגורמים סביבתיים וביולגיים כאחד. (Lanerl,2010) ילדים אשר סובלים מדיסלקציה מפגינים קשיים חמורים בקריאה והגייה אשר לא נובעים כתוצאה מליקויים במערכת החושית, אינטליגנציה נמוכה, או מחסור באפשרויות למידה. הגירסה הרווחת כיום לגבי דיסלקציה שלמעשה מדובר בלקות שהינה פונולוגית וישנם לא מעט הוכחות עבור טענה זו.