ההורים מפקידים את היקר להם מכל בבית הספר, בידי הצוות החינוכי. מעורבות הורים לאורך השנים הייתה נושא אשר אליו נדרשו המורים והצוות החינוכי הרחב של בית הספר להתייחס לאורך השנה. לאופן בו תופסים מורים את מעורבותם של הורים בבית הספר עשויה להיות השפעה על האופן בו הם מתנהלים מולם. מידת המעורבות של הורים בחיי ילדיהם בכלל ובבית הספר בפרט הוא נושא אשר נדון רבות בספרות האקדמית (פישר, 2009).
מעורבותם של הורים הינה הכרחית וחיונית ובאמצעותה אפשר לשפר את תהליכי הלמידה בבית הספר. צוותים חינוכיים אשר משכילים ופועלים באופן אקטיבי על מנת להפוך את ההורים למעורבים יוצרים קבוצה חזקה אשר מאפשרת לפתח ולטפח תהליכי עבודה טובים יותר ולקדם את התלמידים (טרגר, 2015).
עבודה זו עוסקת בנושא של תפיסת מורות את התמודדותן עם מעורבות ההורים עם בית הספר. שאלת המחקר בעבודה זו היא כיצד תופסות מורות את התמודדותן עם מעורבות הורים בבית הספר?
שאלת מחקר זו תבחן בשיטה איכותנית כאשר כלי המחקר יהיה ראיונות. הפרק הראשון בעבודה יהיה סקירת ספרות. בפרק הסקירה יוצג רקע תיאורטי הנשען על מאמרים ומחקרים אקדמיים באשר לתמות המחקר העולות משאלת המחקר הנדונה.
במסגרת העבודה תרואיינה ארבע מורות אשר תשאלנה באשר לתפיסתן את מעורבות ההורים בבית הספר. הראיונות ינותחו דרך הוצאת תמות אשר יוצגו בפרק ממצאים.
העבודה תחתם בפרק דיון אשר יבוסס על אינטגרציה בין הרקע התיאורטי אשר הוצג בסקירת הספרות ובין ממצאי המחקר.
תקציר
1. מבוא
2. סקירה ספרותית
2.1 התפתחות מקצועית
2.1.1 התפתחות מקצועית של מורים
2.2 מעורבות הורים בבית הספר
2.3 תפיסת תפקיד המורה
3. מתודולוגיה
4. ממצאים
5. דיון
6. ביבליוגרפיה
7. נספחים