שאלה 1 ) יומן אישי
שיעור 3 – מנון שואל את סוקרטס כיצד מזהים – מייצרים חכמה, או במילותיו, סגולה, אם זה ע"י הוראה – לימוד או ע"י שינון – קרי אימון, או אולי בכלל בדרך אחרת, דרך טבעית, התבונה מגיעה באופן טבעי לאדם – נולד איתה.
סוקרטס עונה – לא משיב באופן ספציפי לשאלתו, אלא מכווין אות לפרק את שאלתו וקדום לפרש נכונה את המילה – סגולה / תבונה.
סוקרטס עושה כך על מנת לעזור למנון להגיע לתשובה בעצמו וללמוד כיצד לפרק את השאלה, ותוך כדי להוכיח לו את התשובה, שהסגולה היא טבעית בתוך האדם, אך יש גם ללמוד אותה, וזה ע"י הכוונה נכונה של המורה. בכל תשובה תומך סוקרטס בשאלה נוספת כך שמנון יגיע לתשובה לבדו באופן טבעי. תוך כדי השאלות של סוקרטס, מבין מנון שיש לו עוד הרבה מה ללמוד, אפילו שהידע הוא טבעי, עליו עוד ללמוד הרבה.
שאלה 3)
בחרתי ב"משל המערה" של אפלטון, אחד מכתביו המוכרים והחשובים, הנכתב בעקבות הוצאתו להורג של סוקרטס, ממנה היה מזועזע עמוקות שכן הדבר סימל לדעתו, יותר מהכול, את חוסר הערכה כלפי הפילוסופים ותפקידם בחברה כמי שמוציא את האדם הפשוט מן הבערות אל האור שהוא החינוך.
אחד מרעיונותיו המרכזיים של המשל שקשורים לחינוך הוא התפקיד של המורה / פילוסוף בחייו של האדם. תחילה יושבים האנשים, משחר הולדתם, תוך מערה מתחת לאדמה, בחושך, כאשר מבטם מופנה למקום אחד בלבד- חומה שמוארת ע"י אש שבוערת מאחוריהם. הם תופסים את המציאות שלהם רק ע"י מה שעיניהם רואות כצלליות של פסלים המשתקפות על החומה. המצב הנוכחי הינו ה דוקסה – DOXA, הם בטוחים שיש להם את הידע על העולם, אך בעצם אין להם כל מושג מה קורה בעולם מחוץ למערה.