כמי שעובד במערכת החינוך מזה מספר שנים, ואחרי הכרות מעמיקה עם הנפשות הפועלות של הארגון, רציתי להרחיב הידע התיאורטי והיישומי בתחום הייעוץ ובפרט הייעוץ החינוכי. כעובד במערכת החינוך, אני יכול לראות היום המון תהליכים שמתנהלים שצורה שאינה משביעת רצון ואינה משרתת אף אחד מהפועלים במערכת.
המיומנויות הנדרשות הנלמדות בקורס זה, ויבאו לידי ביטוי בעבודה זה מקיפות את כלל ההיבטים הנדרשים על מנת להביא את הארגון ממקום מסורתי ושמרני אל מקום התואם את הצרכים והסביבה בה אנו חיים. לרבות העצמה ושיתופי פעולה של מנהלי בתי הספר והמורים. הקורס למעשה מאפשר את פיתוח המיומנויות המסייעים לביצוע מחקר בתחום הייעוץ ופיתוח חשיבה ביקורתית לקידום תהליכי הערכה ומחקר של עבודת היועצים. ובפרט פיתוח מיומנויות ייעוציות לקידום התערבויות פרטניות, קבוצתיות ומערכתיות.
מהלך הקורס אפשר להתנסות בכלל ההיבטים המצוינים מעלה תוך הכרות מעמיקה עם מערכת החינוך באופן אישי לרבות תאוריות מקצועיות המחזקות את ההבנה. וכך ניתן לראות בעבודה הבאה. המביאה למעשה את כלל שלבי הקורס והן את שלבי העבודה בכניסה לארגון. ראשית אנו מגדירים את המטרות, מבינים אילו משאבים קיימים בפנינו ולאחר מכן מבינים מה רמת ההתערבות אותה אנחנו צריכים ליישם בבית הספר.
לאחר שהוחלטה מטרת על זו אנחנו צריכים כל הזמן לקיים היזון חוזר על מנת להבין שאנחנו מתקדמים בתהליך שהוגדר, האם המטרות שהוגדרו אכן עומדות לפנינו ובסופו של יום מה היתה תרומתו של היועץ הארגוני בתהליך.