שאלה 1
חברת התכשיטים הישראלית DANON, המייצרת ומשווקת תכשיטי אופנה לנשים וגברים, מוצרי יודאיקה מסורתיים ושלל מתנות ברכה מקוריות, נוסדה על ידי בעלי החברה, יוסי דנון, בשנת 1975. מעל ל-40 שנה, עסקה החברה בעיקר במכירה סיטונאית, לחנויות תכשיטים ברחבי הארץ ובעשר השנים האחרונות, החלה למכור את מוצריה בסיטנאות גם בבריטניה. לפני חמש שנים, החלה החברה למכור את מוצריה גם ללקוחות פרטיים באינטרנט, באמצעות שלושה אתרי אינטרנט שונים, המיועדים לקהלים שונים בארץ ובעולם – אתר לקהל הישראלי, אתר בינלאומי ואתר המיועד לקהל הבריטי.
שאלה 2
א. מתוך דבריה של גל דנון, ביתו של בעל החברה, יוסי דנון, ומנהלת החברה בפועל, כפי שהם משתמעים מתוך הכתבות על המותג באינטרנט, יחד עם התבוננות פנימית וחיצונית על פעולותיה של החברה בשנה האחרונה, ניתן להסיק כי האסטרטגיה העיקרית של החברה, היא הפצתה והרחבתה של החברה בתחום הקמעונאות הדיגטלית והמסורתית, על ידי שיווק ומכירה של תכשיטי אופנה איכותיים ויחודיים, העשויים עבודת יד ומיוצרים כחול לבן, באמצעות פירסום רחב ברשתות החברתיות עם משפיעניות ואושיות רשת, לקהל יעד צעיר – תחום גילאים שבין 15 עד ל-30.
שאלה 3
א. את חברת DANON מאפיינות שלוש יכולות הסתגלות מרכזיות, אותן רכשה והחלה ליישם בעיקר בשנתיים האחרונות. 1.יכולת תגובה מהירה 2.היכולת להמציא את עצמם מחדש 3. היכולת להתחדש.
ב. יכולת תגובה מהירה – לפני משבר הקורונה רוב פעילותה של החברה, הייתה בתחום השיווק והמכירה בסיטונאות לחנויות ברחבי הארץ. עם פרוץ המגפה ותחילת הסגר הראשון, עיקר פעילותה והפרנסה העיקרית של החברה הושבתה, והחברה עמדה בפני מיתון הכנסות לא פשוט.