אסטרטגיה הינה תכנית המתארת הקצאת משאבים ופעילויות לאורך זמן לצורך השגת יתרון תחרותי של הארגון בשוק בו הוא פועל.
אסטרטגיה גנרית הינה האסטרטגיה הבסיסית שעל פיה פועל הארגון וכל המחלקות והאגפים בארגון מתואמים לפעילות לפי האסטרטגיה שנקבעת.
קביעת האסטרטגיה מאפשרת לארגון לבנות תכנית עבודה מפורטת, להציב מטרות ויעדים בפני עובדיו ומנהליו , לקבוע מטרות שוק ורווח לארגון כולו ויעדי התייעלות וכדי לאפשר קביעת מדיניות אספקה, רכש חומרי גלם והתנהלות מול ספקים פנימיים ועוד.
קיימים שלושה סוגי אסטרטגיה בסיסית (גנרית) שנקבעו ע"י פורטר והם מנהיגות בעלות (שליטה על השוק במחיר הנמוך ביותר), מיקוד (מוצר או שירות ייחודי על פני המתחרים), בידול (התמקדות בפלח שוק מסוים לפי העדפות או מאפייני הצרכנים).
קביעת האסטרטגיה הינה תהליך ארוך הכולל ביצוע ניתוח של מאפייני הארגון לפי מודל חמשת הכוחות של פורטר, ביצוע ניתוח מאפיינים חיצוניים וביצוע ניתוח סיכונים והזדמנויות לארגון. מניתוחים אלו יוכל הארגון לבחון את מיצובו בשוק ולהחליט על האסטרטגיה המתאימה לשיפור המיצוב או הזזתו או הבטחת מיצוב קיים בכדי להביא לתוצאות אופטימליות מצד החברה. ההחלטה יכולה להיות בשימוש באסטרטגיה גנרית אחת או שילוב בין שתי אסטרטגיות, תלוי במאפייני הארגון ובשוק שבו הוא נמצא. קיימות מחלוקות בין החוקרים באשר ליעילות השימוש באסטרטגיה אחת או שילוב בין שתי אסטרטגיות. אין לנושא פתרון ברור וממחקרים רבים שבוצעו בתחום נראה כי הדבר מותנה מאד באופי הארגון ובסביבה שבו הוא פועל.
מבוא
אסטרטגיות גנריות
אסטרטגיות חדשנות
ניתוח השוק לקביעת אסטרטגיה
המודל של פורטר
השימוש במידע מניתוח שוק לקביעת אסטרטגיה
אסטרטגיה "טהורה" או משולבת?
כיצד האסטרטגיות הגנריות משפיעות על היתרון התחרותי
סיכום
ביבליוגרפיה