מבוא
שיטת העבודה
מטרת המחקר הינו לבחון את מידת ההשפעה של התרבות הארגונית על מידת ההצלחה של תהליכי שינוי אותם מעוניין הארגון לקדם. בהתחשב בכך שהתרבות הארגונית דינמית, בוחן המחקר את ההערכות הנדרשת ברמת התרבות הארגונית על מנת למקסם את פוטנציאל ההצלחה של הארגון לשפר את ביצועיו לאורך זמן ולממש בהצלחה את צעדי השינוי הנדרשים.
עיקרי הממצאים
הסביבה הארגונית המודרנית מאופיינת בשינויים בקצב ובעוצמה שהולכים ומתגברים. ארגונים שלא יוכלו לעמוד בקצב השינויים הדרמטי יתקשו לשרוד לאורך זמן, שכן שם המשחק הינו יכולת חדשנות והשתנות מהירים. מקורם של השינויים המהותיים אותם נדרש הארגון לבצע הינם שינויים בסביבה העסקית, שינויים בסביבה הכלכלית, שינויים טכנולוגיים ושינויים בכללי הרגלוציה.
מחולל השינוי על פי רוב הינו מנהל הארגון. לצורך גיבוש תוכנית שינוי אופרטיבית נדרש המנהל לסגולות של מנהיג בעל ראיה חדה וברורה ביחס לכיוון אליו יש להסיט את הארגון. למנהל צריכה להיות מידה גבוהה של דבקות במטרה ויכולת התמודדות עם סביבה לא ודאית ולעיתים גם לא תומכת. למנהל שכזה עומדים מירב הכלים שבאמצעותם הוא יוכל לגבש את תוכנית הפעולה הנדרשת ולהציב תוכנית עבודה ברורה.
ואולם על המנהל לטפל במקביל גם בתרבות הארגונית הקיימת, להתאימה לדרישות החדשות וליצור הלימה בינה לבין עקרונות השינוי. לנוכח המופשטות הרבה של התרבות הארגונית והעדר ניסיון מתאים מצד המנהל, לעיתים הוא עלול להתקשות לטפל בצורה המיטבית בסוגיית התרבות הארגונית. בהעדר טיפול נאות עלול מימוש תוכנית השינוי להיתקל בקשיים.
1. מבוא
1.1. שיטת העבודה
1.2. עיקרי הממצאים
2. מתודולוגיה
3. תרבות ארגונית
3.1. הצורך בתרבות ארגונית
3.2. חשיבות של תרבות ארגונית
3.3. מודלים של תרבות הארגונית
3.4. תפקיד המנהל בהובלת השינוי התרבותי
4. שינוי ארגוני
4.1. הצורך בשינוי
4.2. מנהיגות של השינוי
4.3. סוגים של שינוי
5. תהליך ניהול תהליכי שינוי
5.1. שינויים בתרבות הארגונית ככלי לשיפור ביצועי הארגון
5.2. מעגל השינוי
5.3. שינוי בתרבות הארגונית כבסיס לשינוי
6. ממצאים
6.1. השגרה שבשינוי
6.2. מנהיגות השינוי
7. ביבליוגרפיה