עבודה זו תסקור אחוזי ופערי תעסוקה במגזרים שונים במשק: אתמקד בעיקר במגזרי נשים, חרדים וערבים. כמו כן תהיה התייחסות לפערי שכר במגזרים. אראה באיזה מגזר אחוזי העובדים גבוה יותר, אסקור את הסיבות לכך ואגע גם בסוגיית פערי השכר בין מגזרים.
על פי דוח הלמ"ס, שיעור התעסוקה בישראל עומד בשנת 2016 על 80%, שיעור גבוה מממוצע ה .OECD – אם להתייחס לחתך לפי אוכלוסייה ומגדר, נראה ששיעור התעסוקה של גברים יהודים שאינם חרדים גבוה מממוצע הOECD - , אבל גברים חרדים וערבים משתתפים בשוק התעסוקה באחוזים קטנים יותר. בקרב גברים ערבים קרובה התעסוקה הרבה יותר לממוצע – שיערה הוא 80.5% (כ-5% פחות מממוצע OECD). בקרב גברים חרדים שיעור התעסוקה נמוך הרבה יותר מהממוצע – רק 50.8%. בקרב נשים - במגזר היהודי (נשים לא חרדיות וחרדיות) משתתפות בשוק התעסוקה בשיעור הגבוה מממוצע ה --OECD שהוא כ - 67.5%. בקרב נשים יהודיות לא חרדיות, אחוז התעסוקה קרוב לזה של גברים לא חרדים - 85%. בקרב נשים חרדיות הנתון נמוך קצת מזה ועומד על 80%. שיעור עבודה של נשים ערביות נמוך במיוחד ועומד על 35% בלבד משוק העבודה.
בעבודה זו ארחיב בנתונים אלו, בניתוחם ובבדיקת מגמות, כאשר שנת בסיס לבחינת מגמות לאחרונה תהיה 2019, טרום הקורונה, ובסיום אסקור גם את השפעת הקורונה על מגמות תעסוקה במגזרי שוק העבודה.
מבוא
סקירת ספרות
סיכום ומסקנות
מקורות