אחד האתגרים המורכבים ביותר בהתנהלותה של חברה רב לאומית, הינו ניהול ההון האנושי בשלוחות החברה במדינות ותרבויות השונות מארץ האם של החברה ושל עובדיה המוצבים ברחבי העולם (Kyoung & Park 2019). רמת הביצועים של המוצב משפיעה בהכרח על רמת הביצועים של הארגון ועל האפקטיביות שלו, בזירה המשתנה של המאה ה21 העוברת תהליך גלובליזציה מהיר ועתיר השלכות לארגון. חוקרים רבים לעמוד על טיב הקשר שבין גורמים המשפיעים על הסתגלותו של המוצב לתרבות מקום שליחותו, לבין רמת הביצועים שלו. בהתבסס על אותם מחקרים עדכניים, המאמצים את גישת ארבעת המימדים של האינטליגנציה התרבותית תנסה עבודה זו לענות על השאלה:
האם רמת האינטליגנציה התרבותית של העובד מנבאת את רמת ביצועיו בעבודה בארגונים רב לאומיים?
המשתנים העיקריים הנגזרים משאלת המחקר הינם, אינטליגנציה תרבותית (Cultural Intelligence), המשתנה הבלתי תלוי בעבודה זו. והמשתנה התלוי, ביצועים בעבודה (Job Performance ).
שני הפרקים הראשונים של העבודה יציגו את המושגים המרכזיים והתאוריות אשר יסייעו בבירור שאלת המחקר. הפרק הראשון יעסוק בסקירת ספרות של המושג אינטליגנציה תרבותית, תוך התייחסות למודל המרכזי הרואה את האינטליגנציה התרבותית כבעלת ארבעה מימדים המשליכים על כושר הסתגלותו של המוצב. ויתקיים ניסיון להגיע להגדרה אופרטיבית לשימוש בעבודה זו. הפרק הראשון יעסוק בחשיבות שיש להבנה עמוקה ומקיפה יותר של האינטליגנציה התרבותית וחשיבותה לארגונים רב תרבותיים בעת מיון ופיתוח ההון האנושי בארגון. בפרק יוצגו כלים ששימשו את החוקרים למדידת ארבעת מימדי האינטליגנציה התרבותית, ובנוסף יוצגו משתנים תלויים אפשריים נוספים אשר עלו מהמחקרים שנסקרו לצורך עבודה זו.