בעשורים האחרונים, סובלים הפלטפורמות המסורתיות מירידה עקבית מערכן כשטחי פרסום, עבור המפרסם והמשווק הטיפוסי. ירידה הנובעת מהתפתחותן ההולכת ומתקדמת של הפלטפורמות החדשות, כמו בדמות הרשתות החברתיות בפרט והאינטרנט בכללותו. פלטפורמות אלו מאפילות על הפלטפורמות המסורתיות, כמו הרדיו, העיתון, ואף הטלוויזיה, נוכח יכולתן להציע יכולות לפנות באופן מדויק לקהל היעד הרלוונטי של המפרסם, ולפקח על יעילות הפרסום והאופן שבו הצרכנים מגיבים לחשיפה (Green & Brooks, 2002 בתור Jung & Childs, 2020).
נוכח כך, בעשורים האחרונים אנו עדים לתופעה חדשה שבאה לשפר את היעילות של פלטפורמות הטלוויזיה למשל, באמצעות פרסום סמוי, או בעגה המקצועית, תוכן שיווקי. בעבודת מחקר זו, אבקש לדון במאפיינים של התוכן השיווקי, כדי להבין את היתרונות והחסרונות שלו עבור המפרסם, לצד עיון במחקר אמפירי שבחן את יעילותו בשיפור כוונות הרכישה של הצרכן.
על כן, שאלת המחקר לטובת עבודה זו הינה ׳מהי ההשפעה של התוכן השיווקי בתכניות הטלוויזיה השונות על כוונות הרכישה של הצרכן? כאשר המשתנה הבלתי תלוי הינו שיטת הפרסום של התוכן השיווקי, המתאר החדרה של מותגים ומסרים פרסומיים לתוך תוכן בידורי, בין אם בידיעת הצופה ואם ללא ידיעתו, ואילו המשתנה התלוי הינו כוונת הרכישה של הצרכן, מושג שיווקי המתאר שלב משמעותי בשלב הקנייה של הצרכן, שבו בוחר הצרכן במוצר מסוים על פני אחר, תוך כוונה ממשית לקנות אותו.
מבוא
1. תוכן שיווקי
1.1 צורך, מאפיינים ויתרונות
1.2 קשיים וחסרונות של תוכן שיווקי
2. כוונת הרכישה כמטרה שיווקית
2.1 מאפיינים ורקע למושג כוונת רכישה
2.2 תיאוריות מרכזיות להבנת כוונת הרכישה
3. בין התוכן השיווקי לכוונת הרכישה של הצרכן
סיכום
מקורות