כולנו רוצים להיות בריאים. שינויים גלובליים הביאו לשינויים משמעותיים בתפיסת הבריאות, וחלק מהשינויים הללו הביאו ליצירת המושג "תיירות מרפא". תיירות מרפא היא תנועה של אנשים מעבר לגבולות המדינה מהם באו על מנת לקבל טיפול רפואי במדינה אחרת, על פי מבוקשם. הטיפולים השונים המתקבלים מגוונים, וקיים רווח כלכלי למקום המטפל.
הנסיעה של אנשים אל מעבר לגבולות המדינה שלהם על מנת לקבל טיפול רפואי מתרחש ממספר סיבות.
תיירות המרפא היא סוג תיירות חדש שמתקיים בשנים האחרונות. בעבודת סקירה זו נראה כי קיים מגוון רחב של טיפולים מוצעים בטיפול מרפא, ביניהם טיפולים לא חיוניים (לדוגמה, אסתטיים), קבלת טיפולים לא נחוצים אך מומלצים (לדוגמה, טיפולים פסיכולוגיים ודנטליים) וקבלת טיפולים נחוצים ודחופים (לדוגמה, טיפול בסרטן, השתלת איברים) (Koldowski, 2008)1.
לסיכום, התפתחות תחום התיירות המרפא מתאפשרת בזכות מהפכת האינטרנט שאפשרה את חשיפת בית החולים והרופאים בו ליצירת "שמות עולמיים" לטיפולים מעבר לגבולות המדינה וגם הנגשת הטיסות הבינלאומיות והוזלתן לציבור הרחב.
אנחנו רואים כי התפתחות תיירות המרפא התפתחה בגלל מספר סיבות עיקריות: רמת רפואה ירודה במדינת המוצא, טיפולים ייחודיים במדינות התיירות, טיפולים רפואיים יקרים במדינות מפותחות, זמן המתנה ממושך לטיפולים רפואיים נחוצים ורגולציה במדינות המוצא האוסרת על טיפולים מסוימים (השתלת איברים, הפלות) (הכנסת, 2010)2.
בעבודה סמינריונית זו נסביר את התפתחות התופעה "תיירות מרפא", ונתמקד במימדי ההתפתחות במדינת ישראל.
מבוא
סקירת ספרות
תיירות מרפא – הסבר לתופעה
היבטים כלכליים של תיירות מרפא
קשיים אתיים בתיירות מרפא
ההיבט הכלכלי של תיירות המרפא
גישות ניהוליות דרך השוואה בינלאומית
מטרת העבודה
ראיון
מודל כלכלי
דיון
סיכום
בביבליוגרפיה