מהי גלוקליזציה על פי מאמר 'Glocal boys': Exploring experiences of acculturation amongst migrant
תיאוריית הגלוקליזציה עוסקת בשילוב בין התחום הגלובלי לבין התחום המקומי – לוקאלי. תיאוריה זו גורסת כי תרבויות מקומיות יכולות להסתגל או להתנגד לתופעות גלובליות וכן למה שהשחקנים החברתיים המקומיים תופסים כזרימה גדולה של מהגרים ממדינות אחרות. בעקבות תהליך זה מתפתחות תרבויות 'גלוקליות' ספציפיות המשלבות את התרבות המקומית על התרבות הגלובלית. לפיכך, הגלוקליזציה מציגה את הקיום, זה לצד זה, ואת החדירה ההדדית של התחום הגלובלי והמקומי- לוקאלי.
המונח "גלוקליזציה" פותח על מנת לגשר בין ההבחנות המקוטבות- לכאורה של תהליכי גלובליזציה הומוגניים ומתפשטים, לעומת הכוח הפרשני, רפלקסיבי והעמיד של התרבות המקומית. מטרה נוספת של תיאוריית הגלוקליזציה הינה סיפוק מסגרת שתאפשר לחוקרים לבחון כיצד מהגרים מסתגלים לסביבה תרבותית חדשה ואיך שחקנים חברתיים ברמה המקומית מפרשים ומבינים תהליכים ותופעות גלובליים.
פירוק הדיכוטומיה בין הגלובלי והלוקאלי אפשר פיתוח של ארבע אסטרטגיות אפשריות שהמהגר יכול לבחור להשתמש בהם בשעה שהוא נפגש עם סביבה תרבותית חדשה. אסטרטגיות אלה נקראות "פרויקטים של גלוקליזציה". סוגי האסטרטגיות מספקות מסגרת לפרשנות של הממדים החווייתיים וההתנסותיים של המהגר שחווה וחש את המתח בין הגלובלי והלוקלי. כאמור, קיימות ארבע אסטרטגיות אפשריות אותם יכול סוכן חברתי לאמץ כאשר הוא נפגש עם תרבות חדשה.