עבודה ומשפחה הם תחומים מרכזיים בחייו של אדם בחברה מודרנית. ההפרדה שעושה החברה בין המשפחה למקום העבודה (הפרטי והציבורי) מהווה הזדמנות לקיומו של קונפליקט בין התפקידים הללו. קונפליקט משפחה עבודה, מוצב באופן רחב יותר בתוך תיאוריית הקונפליקט התפקידי, שעל פיה מספר התפקידים בהם מחזיק האדם בו זמנית, משפיעה על תחושת הקונפליקט שהוא חש. כלל שמספר התפקידים גדול יותר, כך גדלה תחושת הקונפליקט, משום שלאותו אדם ישנן יותר משימות ומחויבויות הנגזרות מכל תפקיד (מור וגיא, 2006).
מחקר זה מבקש לבחון מה הוא האופן בו קונפליקט "בית-קריירה" נתפש בעיניהן של קצינות צה"ל?
במסגרת המחקר אבקש לעמוד על עמדותיהן, תפישותיהן וראיית עולמן של נשים שהן גם אימהות וגם מנהלות קריירה צבאית. בחינה זו תיערך באמצעות ביצוע ראיונות עומק חצי מובנים בקרב ארבעה קצינות צה"ל אשר יספרו על חייהן, אימהותן, חיי המשפחה שלהן והקריירה הצבאית שלהן.
המחקר ייבקש לשפוך אור על האופן בו נשים בתפקידים רבי דרג, כמו גם נשים המשמשות בתפקידים המזוהים על פי תפיסות מגדריות כ'גבריים' מתייחסות לנושא 'קונפליקט בית-קריירה'. בחינת הנושא מזווית ראייתן של נשים אלה, שבחרו בקריירה צבאית ועדיין לא וויתרו על הקמת משפחה ועל חוויית האמהות תאפשר להבין את הקשיים שלהן, את זווית ראייתן על הנושא כמו גם את השלכות השילוב בין שני הגורמים על חייהן, הגורמים התומכים בהן, יחס הסביבה לבחירותיהן ועוד.
מבוא: שאלת המחקר
סקירת ספרות
קונפליקט 'בית-עבודה': הגדרה
קונפליקט 'בית-עבודה' בקרב נשים
השפעתו של קונפליקט 'בית-עבודה' על האישה
גורמים מסייעים בקונפליקט 'בית-עבודה'
מתודולוגיה
הגישה המחקרית
אוכלוסיית המחקר
כלי המחקר
ממצאים
תפישת התפקיד בשירות הצבאי
זוגיות וחיי נישואין
תפישת האימהות
גורמים תומכים
סיכום ודיון
רשימת מקורות
נספחים