על מנת לבחון את יעילותו הפוטנציאלית של המוצר והצורך בו בפועל, יש לבדוק תחילה את האלמנטים השונים הכלולים בתנאים המרכיבים את תופעת תגובתו של הנהג לתמרורים בדרך, בייחוד בתנאי חשיכה . סקירה זו תתבסס על הספרות ותנסה להתחקות אחר הגורמים והתהליכים אשר עלולים להוות סכנה ממשית בכביש, אם וכאשר המשתמשים בכביש אינם מבצעים אותם כראוי. הסקירה תתמקד בגורמים הרלוונטיים בנפרד וכל אחד לגופו, אשר כוללים יכולת זיהוי תמרורים על ידי הנהג, זיהוי הולכי הרגל במעברי חצייה, כוחן של האכיפה וההסברה בכל הקשור לציות לתמרורים וחוקי תעבורה , חיפוש חזותי וזיהוי בתנאי חשיכה.
חיפוש חזותי :
במידה רבה, התנאי לנהיגה בטוחה הוא היכולת לתור אחר מידע חזותי קריטי וקבלת האינפורמציה הדרושה לנהג על מנת להימנע מסכנות או אפילו לצפות אותן. נמצא כי במהלך הנהיגה, הנהג שרוי במצב של חיפוש ויזואלי וכ-15%-20% מהמצב הוא חיפוש ויזואלי אחר תמרורים וסימני דרך אשר ינחו את הנהג במהלך השימוש בכביש ונמצא כי ישנו קשר חיובי וחזק בין החיפוש החזותי והמעורבות בתאונות הדרכים, כאשר המסקנה היא כי לחיפוש תפקיד חשוב בצמצום הסכנות בכביש (Hudges & Cole, 1986).
חיפוש חזותי אשר משיג את מטרתו תלוי במידה רבה בסביבה בה הפרט מחפש. בהקשר הנושא הנדון בעבודה זו, הסביבה של הנהג במהלך הנהיגה יכולה להשפיע רבות על החיפוש והמציאה של הממצאים לאורך הדרך, כאשר נמצא כי דרך הכוללת בתוכה מס' רב של פריטים ו"אי סדר" ויזואלי תמנע מהנהג לבצע חיפוש חזותי מוצלח וכך למעשה להפוך את נסיעתו של הנהג למוגבלת (Ho, Scialfa, Caird & Graw, 2001).