עבודה זו באה לבדוק את הקשר בין רמת השכלה לבחירת בן או בת זוג, במטרה להבין מה חשיבות משתנה ההשכלה בתוך הקשר הזוגי וכיצד הוא משפיע על אופן הבחירה בבן או בת זוג
לקשר זוגי ארוך טווח. זאת, בהתבסס על ניתוח איכותני של מאמרים אקדמיים רלוונטיים העוסקים בתחום בחירת בן/בת זוג ונישואים.
בפרק הראשון בעבודה אביא את הרקע התיאורטי הנדרש לעיסוק בשאלת המחקר אותה בחרתי, תוך בפן הכלכלי של נישואים, בסוגיות המשפיעות על בחירת בן או בת זוג ובמשמעות הכלכלית שיש לרמות השכלה שונות. החלק השני בעבודה יהיה חלק הדיון, בעוד שבחלק השלישי בעבודה אסכם את ממצאי עבודתי ואת המסקנות העיקריות.
רקע תיאורטי
נישואים הינם תופעה חברתית ותיקה שהחלה עוד בתקופת התנ"ך. מטרת הנישואים הוא מיסוד קשר בין שני בני זוג באופן פורמלי, תוך כדי מתן תוקף פומבי ומשפטי מחייבים לקשר בין שני בני הזוג. מבחינה חברתית, הנישואים תורמים ליצירה ושמירה של הסדר החברתי, תוך קביעת נורמות חברתיות וקוד התנהגות המתייחסים להתנהגות בין בני זוג וביחס לבני הזוג על ידי אנשים אחרים. בכלל זה, מוגדרות נורמות הקשורות לנאמנות בין בני זוג, קיום יחסי מין, כמו גם לבניה של תא משפחתי, והקניית שייכות של ילדים להוריהם, ודאגה לגורם שיגדל ויחנך אותם וידאג לצורכיהם השונים. לקשרי נישואים, שבמקרים רבים מהווים הסכם בעל השלכות כלכליות לכל דבר, יש גם משמעות כלכלית המשפיעה על בני הזוג הנישאים, כמו גם על משפחות המקור שלהן (Esteve and Cortina, 2006).
מבוא
רקע תיאורטי:
נישואים
בחירת בן/ בת זוג
רמת השכלה
דיון
סיכום
ביבליוגרפיה