ב30 ליוני 2019, נכנס נשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ, לאזור המפורז בין צפון קוריאה לדרום קוריאה. מולו עמד מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, האחרון אמר לו בעזרת מתורגמןת "טוב לראותך שוב" לפני שלחץ לו את היד. שני המנהיגים, מוקפים בצלמים ועיתונאים ספורים שהורשו לסקר את הפגישה, צעדו זה לצד זה, ובאקט סימבולי נשיא ארצות הברית אף דרך מעבר לקו המפריד בין צפון לדרום קוריאה ובכך היה לנשיא האמריקאי שדורך על אדמת צפון קוריאה (BBC News, 2019).
הייתה זו הפגישה השנייה בין שני המנהיגים השנויים במחלוקת. הפגישה דנה ביחסים בין צפון קוריאה לארצות הברית ובעלות בריתה באזור, יפן ודרום קוריאה, זאת כחלק ממאמצים ארוכים של ארצות הברית לטפל במה שהיא רואה כאחת הבעיות החמורות על השלום העולמי – תכניותיה הגרעיניות של צפון קוריאה. אנשים רבים הטילו ספק בגישתו של טראמפ לטיפול בהתחמשותה של צפון קוריאה. אך אחרים העידו שעקב חוסר היכולת של מומחים במשך שנים לפצח את ההיגיון הצפון קוריאני, אולי דווקא גישתו הלא שגרתית של טראמפ תצליח איפה שאחרים כשלו (Seok-Hyun, 2018).
עבודה זו נכנסת לנעלי עשרות מומחים שניסו ופעמים רבות כשלו, להבין את המקרה הצפון קוריאני – מה הניע את צפון קוריאה ומנהיגיה לחתור לנשק גרעיני, ואיזה שינוי, אם בכלל, ראינו במדיניותה לאורך השנים? לפני שנצלול לעומקו של הנושא, נזכיר שכישלון מומחים כה רבים בחיזוי התנהגותה של צפון קוריאה, מעיד על מורכבות הנושא.
מבוא.
1. מה מניע מדינות להשיג נשק גרעיני?.
2. צפון קוריאה – רקע היסטורי להיווצרותה.
2.1 ממלכת ג'וסון
2.2 הכיבוש היפני
2.3 החלוקה בין ארה"ב לברה"מ בסוף מלחמת העולם השנייה.
3. קים איל סונג.
4. המשך שושלת קים והפריצה לנשק גרעיני
4.1 קים ג'ונג איל.
4.2 קים ג'ונג און
5. מה גרם לקוריאה להתחמש בנשק גרעיני?.
5.1 הטראומה היפנית.
5.2 שושלת קים.
סיכום.
ביבליוגרפיה: