שאלה 1
ישנן שלוש רמות ניתוח אפשריות בחקר היחסים הבינלאומיים, והדרך להבין את הפוליטיקה העולמית היא להתמקד באחת או יותר משלושתן.
הרמות הן:
ניתוח ברמת היחיד-
לכל אדם יש את המאפיינים האישיים שלו, המשפיעים על החלטותיו. לאדם הבודד ישנה השפעה על הפוליטיקה העולמית, הן לאזרח הממוצע, ובמיוחד לאנשים המנהלים את התהליכים המשמעותיים כגון ראשי מדינות, ראשי המוסדות הבטחוניים והמדיניים במדינה, שרים בכירים, ראשי ארגונים שאינם מדינות וכו'. תפיסות העולם והאמונות של האנשים משפיעות על התנהגותם הפוליטית גם בהחלטות הרות גורל(לדוגמה-אדם פזיז ישוש אלי קרב, בעוד אדם זהיר יחשוש ממלחמה). גם למערכות היחסים בין ראשי המדינות והארגונים שאינם מדינות יכולות להיות השפעה על החלטתם לפנות לדרך של מלחמה או שלום, לדרך של שיתף פעולה כלכלי ומדיני או לבדלנות.
שאלה 2
תופעת עיוות הדימויים בפוליטיקה, נוצרת כאשר מקבלי ההחלטות במדינה מושפעים מתדמית מעוותת ביחס למדינה אחרת, שאינה משקפת את המציאות כהוויתה, אלא מבליטה מרכיבים מסוימים על חשבון אחרים, ומציגה תמונה פחות מורכבת מאשר במציאות. בין הגורמים לתפיסה מעוותת זו, ניתן למנות את:
היכרות דרך כלי התקשורת- לכל כלי תקשורת ולכל עיתונאי יש אג'נדה מסוימת, שלא בהכרח חופפת את המציאות. בנוסף, לכלי תקשורת רבים יכולים להיות אינטרסים כמו הרצון ברייטינג, או סיפוק רצונו של בעל השליטה בכלי התקשורת. לכן, חשוב לנסות להכיר את המדינה באופן אובייקטיבי על ידי נתונים, ובאופן בלתי אמצעי על ידי ביקור בה, חשיפה לתרבותה, להיסטוריה שלה, מפגש עם אנשיה הן הפוליטיקאים והן האזרחים וכן הלאה. ככל שמכירים יותר, יש פחות עיוות תפיסה.
שאלה 3
הגישה הניאוליברלית-
על אף הנטייה לחשדנות, ועל האף אנארכיה המובנית במערכת הבינלאומית, מוסדות בינלאומיים כגון ארגונים על מדינתיים ולא מדינתיים(תאגידים ובנקים בינלאומיים למשל) יכולים לקדם שיתוף פעולה בין מדינת שונות באמצעות ביצוע רפורמות כוללות, שיובילו לשלום, לשגשוג ולפיתוח בכל העולם. במדינות דמוקרטיות ומשגשגות העוצמה הצבאית כמעט ואינה חשובה שכן הן שוחרות שלום. על אף השוני בין מדינות שונות, ישנן הסכמות רחבות כיום בעולם בנוגע לבעיות העומדות בפניו וחלק משמעותי מהן הוא גלובלי, למשל העוני והבעיות האקולוגיות. שיתוף פעולה בין מדינות באותו אזור, בעידודן של המדינות החזקות של ארגונים על מדינתיים הוא כזה שיכול לחלץ את המדינות הנחשלות ממצוקתן.
שאלה 4
תאוריה-
מערכת הנחות הטוענת לקשר בין משתנים, תופעות שונות, תהליכים או בין תנאים, בניגוד למקרים בודדים ויוצאי דופן, והמוצגת כדי להסביר, או לנבא תופעות כגון מלחמה או אי-יציבות כלכלית או מדינית. המערכת מדגימה את הקשר בין התופעות השונות,ומאפשרת העלאת הצעות לשינויים חיוביים שיש לחולל כדי להגיע לתוצאות מציאותיות טובות יותר בעתיד.