סיווג חומרים שונים למוצקים או נוזלים

מזהה: 3249
מאמר חם

הקדמה

מסקירת הספרות המקצועית העוסקת בסיווג חומרים שונים למוצקים או נוזלים אצל תלמידים מתקבלת המסקנה כי אכן קיימת בעיית סיווג חומרים בקרב תלמידים. מקור הבעיה קשור בצורה מובהקת להפרעה הקיימת בתפיסה המושגית של מוצקים ונוזלים בקרב תלמידים. מחקרים הראו גם כי תפיסות נאיביות, שילדים מפתחים בשלבים המוקדמים לחייהם ובשנים שלפני בית הספר, תורמות במידה ניכרת להתפתחותה של הפרעה בתפיסה המושגית של מוצקים ונוזלים. מעניין לציין בהקשר של התפיסות הנאיביות שילדים מפתחים כי הן נמשכות גם לאחר שהילדים נכנסים לבית הספר ורוכשים השכלה פורמלית בתחום המדעים בכלל ובתחום הגדרת החומר בפרט. בהמשך סקירה זו אתייחס להגדרה של מוצק ונוזל בספרות המקצועית והמדעית, לאחר מכן אסקור מקורות מהספרות מקצועית שעוסקת בתפישה המושגית של מוצק ונוזל בקרב תלמידים ובחלק האחרון של הסקירה אתמקד בתהליכים הקוגניטיביים הקשורים להשפעה של תפיסות נאיביות על סיווג חומרים לקטגוריות מוצקים ונוזלים.

הגדרה של מוצק ונוזל בספרות מקצועית

בספרות המקצועית קיימות מספר הגדרות לנוזלים ולאופן השתלבותן בסביבה הפיסית שבה הם נמצאים. לפי דובסון ואחרים (Dobson, et. Al., 2006), לנוזלים יש היכולת לקבל את צורת הכלי שלתוכו הם נשפכים. גם הורטון ואחרים (Horton, et. Al., 2006) מתייחס לקבלת צורת הכלי כאשר נשפך אליו נוזל כלשהו. נוזל הוא מצב צבירה של החומר שבו אין לחומר צורה עצמית וכאשר יוצקים אותו מכלי אחד לשני, הנוזל בכל פעם מקבל את צורת הכלי אליו הוא נשפך.

150.00 ₪
סוג עבודה:
פרויקט
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
ביולוגיה
שנת הגשה:
2018
מספר מילים:
2342
היקף עמודים:
6
מספר מקורות:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.