בשנים האחרונות התעוררה בעולם כולו המודעות לקשר בין משבר האקלים לבין הפעולות של האדם. במיוחד השנה, אחרי תופעות אקלימיות יוצאות דופן והרסניות (כמו גל חום חסר תקדים וקטלני בצפון אמריקה והצפות קשות בגרמניה), עלה הצורך לעשות משהו בשביל לשנות את המציאות הקשה הזאת. מדענים רבים מאמינים שזאת היא השאלה החשובה ביותר של הזמן הזה, ושאם לא נעשה משהו מייד התוצאות יהיו בלתי הפיכות (IPCC, 2021). גם פוליטיקאים רבים מסכימים עם זה, ולאחרונה הצהיר ראש ממשלת ישראל שמשבר האקלים הוא תופעה אמיתית ומסוכנת שחייבים לפעול נגדה (ירון, 2021).
אחד התחומים העיקריים בפעולה הדרושה למען המאבק במשבר הזה הוא השימוש באנרגיה. גם בתחום הזה יש צדדים שונים שדורשים פעולה, אבל ללא ספק החשוב בהם הוא המעבר למקורות אנרגיה חלופיים( Bethem, ,( Frigo, Biswas, Desroches, and Pasqualetti, 2020מקורות האנרגיה היום, ובמיוחד נפט ופחם, הם בין המזהים העיקריים בעולם, והם בין הגורמים העיקריים להתחממות הגלובאלית, בגלל שהשימוש בהם יוצר גז חממה, שהוא הגורם העיקרי להתחממות. בנוסף, בגלל שקשה יותר ויותר להפיק אותם אחרי שהמקורות הקלים להפקה שלהם כבר נוצלו, החיפוש אחריהם גורם לנזקים סביבתיים גדולים.
קיימת לכן הסכמה רחבה שצריך לעבור למקורות אנרגיה חלופיים. אבל התעשייה היא עדיין צרכן גדול של מקורות אנרגיה מתכלה. לא כל האחריות על המעבר הזה קשורה דווקא לתאגידים, אבל יש להם חלק חשוב מאד במעבר הזה, שדרוש לעולם כולו.
מבוא
פרק 1 השימוש בנפט - החולשות של תחליפי המוסר
פרק 2 – עמדות מוסריות כלפי חברות הנפט
פרק 3 – הקוד האתי האותנטי
סיכום
ביבליוגרפיה