מבוא
לאחר מלחמת העולם הראשונה, האזור אותו מכנים הכורדים בשם "כורדיסטן", בו חיים הכורדים, חולק בין ארבע מדינות שונות: תורכיה, עיראק, איראן וסוריה. מאז ועד היום חי העם הכורדי בפיצול פוליטי, חרף מאבקים רבים, מרידות, מלחמות, מפלגות ודיונים רבים שהתחוללו בזמן הזה. כיום, הכורדים נחשבים לקבוצה האתנית הגדולה ביותר בעולם שאין לה מדינת-לאום משל עצמה. מטרתה של עבודה זו, הוא לרדת לחקר הסיבות שהובילו למצב הזה.
שאלת המחקר בעבודה זו היא: מה הם הגורמים הפנימיים והאזוריים שהביאו לכך שלמיעוט האתני הגדול ביותר אין מדינה ריבונית עצמאית?
שיטת המחקר בעבודה זו תהיה ניתוח תוכן איכותי. במהלך העבודה אני אסקור מונחים מהספרות העוסקת באתניות ולאומיות, מההיסטוריה של המזרח התיכון בכלל וההיסטוריה הכורדית בפרט.
הפרק הבא בעבודה יעסוק בסוגיה הכללי של מיעוטים אתניים ובכורדים כקבוצה אתנית.
הפרק השלישי בעבודה יעסוק במושג הלאומיות ובלאומיות הכורדית.
הפרק הרביעי יעסוק ברקע היסטורי לפיצול הפוליטי אותו חווים הכורדים- מהתפוררותה של האימפריה העות'מנית ועד תחילתה של המלחמה הקרה.
הפרק החמישי יעסוק בגורמים במרחב הפנימי והאזורי שהביאו לכך שלכורדים אין מדינה ריבונית.
הפרק השישי הוא פרק הסיכום והמסקנות- ובו אנסה לענות על שאלת המחקר.
מיעוטים : הגדרה, המיעוט הכורדי ואתניות
אומה היא קבוצה של בני-אדם אשר מקיימים שלושה מאפיינים: תרבות משותפת, תודעה של זהות משותפת, וארגון פוליטי למען מטרות לאומיות (Eller, 1999: 144). קבוצה אתנית היא קבוצה בעלת מסורת תרבותית משותפת ותחושה של זהות אשר קיימת כתת-קבוצה של חברה גדולה יותר (Connor, 1994:101).