שאלה 1
א
מאמר זה הוא ניתוח עדויות מן המקרא בנוגע לשלטון פרס על פחוות יהודה. נושא המאמר תולדות ירושלים בתקופת שלטון פרס. כותבת המאמר מבקשת לענות על השאלה מה היה מצבה של העיר ירושלים מן הזמן של הצהרת כורש ועד לעלייה של נחמיה אשר הביא לתמורות משמעותיות ביהודה.
ב
מסגרת הזמן בה עוסק המאמר היא מסגרת זמן של מאה שנים, מנפילת בבל לידי כורש( שנת 539 לפני הספירה) ועד לתחילת כהונתו של נחמיה( 445 לפני הספירה).
ג
כותבת המאמר מציינת בפירוש כי אין היא מתכוונת לעסוק בהיבטים ארכיאולוגים פיזיים מן התקופה, באופן כללי, מידי פעם יש אזכור מסוים לממצא ארכיאולוגי, אלא בניתוח של טקסטים מקראיים אשר יכולים לשפוך אור על התקופה ועל השאלות של נושא המחקר.
שאלה 2
תקופת בית השני היא התקופה שמאז ימי שיבת ציון ועד לחורבן הבית השני. תקופת שלטון פרס הסתיימה עם כיבושי מוקדון ותחילת התקופה ההלניסטית. תקופה זו גם הסתיימה לאחר כיבוש פומפיוס את ירושלים ואתו החלה התקופה הרומית. בזמן שעבר עברה ירושלים ממצב של עיר מתחדשת וקטנה בימי עזרא ונחמיה, דרך הקמת ממלכה עצמאית גדולה וחזקה יותר, ועד לימי החסות תחת רומא, אשר אומנם שיעבדה את יהודה אולם פיתחה את העיר ירושלים( בעיקר בתקופת הורדוס) ואת הארץ כולה באופן משמעותי עד לחורבן.
המקורות ללימוד התקופה הם מקורות ארכיאולוגים אשר חפרו את העיר ירושלים וגילו ממצאים רבים, לצד תיאורים ספרותיים של בני התקופה, מיוסף בן מתתיהו ועד פליניוס הזקן אשר תיאר את העיר כעיר גדולה ומרשימה. החיבור של שני סוגי המקורות הללו חובר למחקרים אשר נעשו על ידי היסטוריונים ואשר הציגו זוויות שונות להבנת התקופה, על ידי חיבור שני סוגי המקורות הללו, ארכיאולוגים וספרותיים.