1. מאבקי כוח בין מנהיגים בעלי מקור סמכות שונה
במהלך הקורס נלמדו סיפורים שבהם ראינו מאבקי כח בין מנהיגים בעלי מקור סמכות שונה. בחרו סיפור אחד כזה והתייחסו לנקודות הבאות:
א. מהו מקור הסמכות של כל אחד מן המנהיגים.
תשובה: הסיפור שבחרתי הוא הסיפור אודות שמעיה ואבטליון והכהן הגדול.
בסיפור מופיע הכהן הגדול, מקור הסמכות של הכהן הגדול נובע מהתוקף שנותן לו המקרא. אזכור שלו למשל מופיע בספר ויקרא פרק כא פסוק י :" והכהן הגדול מאחיו אשר יוצק על ראשו שמן המשחה ומלא את ידו ללבש את הבגדים את ראשו לא יפרע ובגדיו לא יפרם".
המנהיגים השניים המופיעים בסיפור הם שמעיה ואבטליון. שם נמנים על קבוצת הפרושים. התוקף ההלכתי של הפרושים נובע מהפרשנות שהם נתנו לפסוק בספר דברים פרק יז פסוק י': "ועשית ככל אשר יורוך".
2. סיפורי מנהיגות על רקע ההלכה
במספר סיפורים שנלמדו בקורס נעשה שילוב בין רקע הלכתי (מן המקרא או מספרות חז"ל) לבין סיפור המעשה.
בחרו סיפור אחד כזה והתייחסו אל הנקודות הבאות:
א. מהו הרקע ההלכתי (המקראי או החז"לי) שעומד בתשתית הסיפור?
תשובה: הסיפור שבחרתי הוא הסיפור כהנים זריזים הם. הרקע ההלכתי שעומד בתשתית הסיפור הוא עגלה ערופה- כאשר מוציאים אדם מת בשדה, ולא יודעים מי הרוצח, יש אחריות על המנהיגים של העיר הקרובה ביותר להביא עגלה ולערוף אותה ליד נחל, ושם לבצע טקס של רחית הידיים בכך שהם אומרים כי הם לא היו אחראים על הרצח הזה. חכמי התלמוד נותנים פרשו הרמנויטי לאמירה זו, שהרי הדעת לא סובלת כי אכן חושדים את הזקנים ברצח אלא שיש להם אחריות והכוונה שהם מצהירים שהם דאגו לטפל בכל מה שיחסר לו ולאחרים וכן לדאוג לו ללווי על מנת שלא יגרם מצב שאדם ירצח את חבירו בשביל אוכל או משהו דומה.