שאלה ראשונה
באופן עקרוני שמורה לזוכה הזכות האם ומתי להגיש את הבקשה, ואין הגבלה פורמאלית על המועד להגשת בקשה לביצוע פסק דין. לפי סעיף 6 לחוק ההוצאה לפועל, ניתן להגיש בקשה לביצוע פסק דין לאחר שחל המועד שנקבע בפסק הדין לביצועו, ואם לא נקבע מועד בפסק הדין, לאחר 30 ימים. אך הגשת הבקשה כפופה לכללי ההשתהות וההתיישנות. לפי סעיף 21 לחוק ההתיישנות, פסק דין שהזכאי לא עשה אף פעולה כדי לבצעו מתיישן לאחר 25 שנה. בעניינינו לא עבר זמן ההתיישנות.
שאלה שנייה
בקשה לעיקול מיטלטלין ניתן להגיש בחלוף הזמן שניתן לחייב באזהרה שהומצאה לו. לפי סעיף 7 לחוק ההוצל"פ, האזהרה צריכה להיות לתקופה של 20 ימים, למעט חריגים מסוימים, ובעניינינו חלפו 20 הימים. לפי תקנה 38(ד) לתקנות ההוצל"פ, לא יינתן צו להוצאת המיטלטלין אלא אם כן נמסרה לחייב אזהרה בהמצאה מלאה, אולם לפי סעיף 1 לחוק ההוצל"פ המצאה מלאה היא, בין היתר, המצאה למען של החייב מכוח חזקה שלפיה כל עוד החייב לא הודיע על השינוי במענו יראו כל כתב שהומצא לפי המען שמסר כאילו הומצא כראוי, ואין דרישה לשליח או לאישור מסירה.
הרשם נהג כדין. החוק מונה רשימה של מקרים בהם יש עיכוב הליכים אוטומטי, וישנם מקרים בהם יש לרשם סמכות לעיכוב הליכים. אילו היה מגיש החייב התנגדות לביצוע שטר, למשל, הייתה חובת עיכוב הליכים אוטומטית לפי תקנה 108(א) לתקנות ההוצל"פ.