סעד ההשבה הרחבה ומניעת התעשרות שלא כדין בהקשרם של דיני הפרת החוזה

מזהה: 4645

צמד המילים "אינטרס ההשבה" יכול לבטא לפחות שני סוגים של אינטרסים, ביניהם אינטרס ההשבה במובן הצר ואינטרס ההשבה במובן הרחב. אינטרס ההשבה במובן הצר מתייחס להתעשרות שהניב מפר החוזה כתוצאה מקיום החוזה, בעקבות קבלת משאבים וטובות הנאה שקיבל מכוח אותו חוזה עם הנפגע;[1] ואולם אינטרס ההשבה במובן הרחב הינו מובן חדשני יחסית, המתייחס להתעשרות אותה הרוויח המפר עקב הפרת החוזה, כלומר על מצב בו מפר החוזה זכה במשאבים שלא היה זוכה בהם אילו קיים את החוזה.[2] מכאן, שעבודתי זו מדברת על מצבים בהם הנפגע לא רוצה לקבל את מה שהוא עצמו נתן למפר, אלא את הרווח (במילים אחרות – את ההתעשרות) שהפיק המפר כתוצאה מהפרת החוזה.

טול לדוגמה מקרה בו א' התקשר בחוזה מכר מקרקעין עם ב'. לאחר חתימת ההסכם ולחיצות הידיים, א' מקבל הצעה עסקית טובה יותר בה הוא מקבל תמורה גבוהה יותר תמורת אותם מקרקעין, ולכן הוא מעוניין להפר את החוזה עם ב' על-מנת לחתום הסכם נוגד עם ג', מסיבות של תועלת אישית-כלכלית בלבד. מובן כי המחוקק לא מעוניין לתת "לגיטימיות" למעשה שכזה, שהרי אם תהיה לכך לגיטימיות יהא באפשרותם של אנשים להפר חוזים ללא הרף ולא להתייחס להתחייבויותיהם ברצינות. האינטרס הציבורי אומר שיש לקיים חוזים ולעמוד בהבטחות, גם אם זה אומר שנחתם חוזה פחות רווחי מחוזה אחר.

 

מבוא

פרק 1: רקע – יחסי הגומלין בין דיני עשיית עושר לבין דיני החוזים

פרק 2: סעד ההשבה הרחבה ופרשת אדרס (1988) 

פרק 3: סקירת הפסיקה לאחר פרשת אדרס 

פרק 4: הדין הרצוי – סיכום ומסקנות אישיות

ביבליוגרפיה

270.00 ₪
סוג עבודה:
פרה סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני חוזים | משפטים
שנת הגשה:
2018
מספר מילים:
4346
היקף עמודים:
13
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.