זיכרון סלקטיבי - סיכום מאמר

מזהה: 6230
מאמר חם

כותבי המאמר דנים בפן הפסיכולוגי של תהליכי הזיכרון – הם מנסים לבחון מה אדם יבחר לזכור ומה לא בהינתן חשיפתו למידע חדש שלא היה מודע אליו כלל קודם לכן. על כן שאלת המחקר היא מה יגרום ל"סוכן" פסיכולוגי (כלומר בנאדם) לזכור פריט מידע אחד ולשכוח אחר.

על מנת לבחון שאלה זו, החוקרים מתבססים על עבודות דומות בתורת המשחקים שניסו לנתח קבלת החלטות של סוכנים דרך פונקציות תועלת – מה הפרט מרוויח מלקבל החלטה מסוימת או לזכור מידע מסוים. על בסיס הספרות הקיימת, כותבי המאמר הציגו מודל בו לסוכן יש שני מצבים עצמי 1 ועצמי 2 שהם שני שחקנים בעלי אותן העדפות כיוון שהם מייצגים את אותו האדם על בסיס מודל זה ובהתאם לפונקציות התועלת השונות, הם הציגו משחק שנועד לתאר מה סוכן יבחר לזכור ומה לא.

במאמר מתוארות 3 סוגי פונקציות תועלת: 1. אינה תלוית מצב – הסוכן בוחר בהתאם להעדפותיו איזה מידע לזכור כשהמידע עצמו פחות משנה ומה שמכריע בתהליך הזכירה הוא עולמו הפנימי של הסוכן. 2. תועלת ברת הפרדה -   על פי פונקציית תועלת זו, מה שישפיע על קבלת ההחלטות לגבי זכירת מידע הוא התועלת החומרית ולאו דווקא האמונות האישיות. כלומר לפי פונקציה זו האדם הוא רציונלי יותר וייטה לקבל החלטות שיפיקו לו תועלת מקסימלית בסיטואציה נתונה בין אם חומרית או נפשית.  3. תועלת מקדימה – הסוכן מפיק תועלת לא רק פיזית מנקיטת פעולה מסוימת אלא גם נפשית בעקבות הציפייה שמשהו יקרה בעקבות החלטתו – לדוגמא פציינט המקבל אבחנה מרופא לגבי מצבו יפיק תועלת לא רק מהטיפול אלא גם מעצם המידע שקיבל.

0.00 ₪
סוג עבודה:
סיכום מאמר
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
סוציולוגיה ואנתרפולוגיה | פסיכולוגיה
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
367
היקף עמודים:
2
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.