חלק א
העובדת טענה שפוטרה שלא כדין בעת שהייתה בהיריון. המעסיק טען שפוטרה לפני שהייתה בהיריון, והביא ראיות בדבר תכתובות דוא"ל של העובדת המעידים על חיפושי עבודה שביצעה בטרם נכנסה להיריון. הדיון התמקד בשאלה האם המעסיק רשאי לחדור לתכתובות דוא"ל של העובד. באותו מקרה נפסק שהחדירה של המעסיק לתכתובות הדוא"ל הייתה שלא כדין, והוא לא יכול להשתמש בהן. התנאים שנקבעו בפסק הדין הוא כי המעסיק יקבע מדיניות ברורה בכתב מראש לגבי מיילים; בתיבה פרטית, אסור למעסיק בכל מקרה, למרות שיש הסכמה, לעקוב אחר תכתובות דוא"ל; בתיבה של המעסיק, בכפוף להסכמה מפורשת; בתיבה מעורבת, בכפוף להסכמה לכל פעולת מעקב. נקבעו גם עקרונות הסבירות, הצמידות למטרה והשקיפות. העקרונות המוגשמים הם הזכות לפרטיות והביטוי של העובד, אל מול זכות הקניין והפררוגטיבה של המעסיק.
מטרה אחת היא הסתגלות. בפס"ד שאול צדקא נדונו ההצדקות לפיצויי פיטורים, ואחת מהן היא ההסתגלות. הביקורת על כך היא, שאין באמת קשר בין גובה הפיצויים לבין ההסתגלות, ובכל מקרה יש את דמי האבטלה שמטרתם היא לאפשר הסתגלות לאחר סיום יחסי העבודה. מטרה שנייה היא קנס למפטר. הביקורת על כך היא שכיום מעסיקים מפרישים בכל מקרה פיצויי פיטורים כל חודש, וכן בחופש העיסוק יש עידוד לעבור מעבודה לעבודה. מטרה שלישית היא כי מדובר בפיצויי שחיקה שהביאה לכך שהעובד פוטר, ולכן הפיצויים מחושבים כתוספת מסוימת על השכר החודשי.
א. התפטרות לרגל מצב בריאות לקוי, של העובד או של בן משפחתו (סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים). הערך המוגן, הגנה על העובד במחלה, ומטעם זה גם נקבע כי אסור לפטר עובד בחופש מחלה. ב. התפטרות הורה על מנת לטפל בילד (סעיף 7 לחוק). הערך המוגן, הגנה על החופש של הורים לגדל את ילדיהם. ג. התפטרות לרגל העתקת מקום מגורים (סעיף 8 לחוק).