אסטרטגיה ירוקה נובעת מן ההשפעה הגוברת של התעשייה על הסביבה. בשנים האחרונות חלה עלייה תודעתית בקרב הציבור לגבי הגנה על הסביבה, משום שמודעות זו גוברת חברות רבות מבקשות לאמץ גישה "ירוקה" שתעזור לשמור על הסביבה בצורה טובה יותר. העלייה במודעות לאיכות הסביבה גרמה גם לעלייה של תקנות איכות הסביבה הבינלאומיות, כל זאת כדי לשפר את התדמית של החברה בקרב ציבור הלקוחות שלה, וכדי להשיג יתרון תחרותי על חברות אחרות (Yan & Yazdanifard, 2014).
המודעות הגוברת לצורך באסטרטגיה ירוקה מביאה לכך שחברות שונות מבקשות לשלב אותם בתוך המסגרות הארגוניות במידה רבה זאת מתוך ההנחה כי אסטרטגיה זו טובה הרבה יותר עבור היבטים שונים שמביאים לעלייה בביצועי החברות. מכאן עולה השאלה, האם באמת אסטרטגיה זו יעילה או שמא הדבר הוא לא מדויק כפי שהוא עשוי להיות מתואר במקומות שונים. העבודה תבקש לבחון האם אסטרטגיה זו אכן יעילה מבחינת ביצועי החברות. הבעיה המחקרית היא לבחון את הדרך שבה בחירה בדרך שיווק של אסטרטגיה ירוקה תורמת בפועל לכך שחברה שבוחרת בדרך שיווק זו אכן יכולה לשפר את היתרון התחרותי היחסי בשוק שבו היא מתמודדת ופועלת.
עבודה זו תבקש לבחון את הסוגייה כאשר היא תבקש לבחון האם רמת ההשקעה של חברה מסוימת באסטרטגיה ירוקה יכולה להביא לשינוי חיובי על ביצועי החברות.
1. מבוא
2. רקע כללי על אסטרטגיה ירוקה
2.1 רקע כללי 2
2.2 הסיבות המרכזיות להשקה באסט ירוקה
2.3 אתגרים וקשיים ביישום אסטרטגיה ירוקה
2.4 אופן מדידת רמת ההשקעה באסט ירוקה
2.5 מאפייני אסטרטגיה ירוקה
3. ביצועי חברות
3.1 הגורמים המרכזיים המשפיעים על ביצועי חברות
3.1.1. גורמים חיצוניים
3.1.1 גורמים פנימיים
3.2 אופן מדידת ביצועי חברות
3.2.1 מדדים לא פיננסים
3.2.2 מדדים פיננסים
4. דיון בשאלת המחקר
5. סיכום ומסקנות
5.1 מסקנות עיקריות מהעבודה
5.2 המלצות למנהלים
5.3 טבלת מאמרים
6. ביבליוגרפיה