כל אחד רוצה לראות את החיים שלו בעלי משמעות ושואף להבין את מהות החיים, ייעוד החיים ותכלית החיים. חוקרים רבים עסקו בשאלה זו וניסו להבין את הסוגיה באמצעות תיאוריות שונות. אחת התיאוריות הבולטות אשר עסקה במהות החיים ושביעות רצון מהחיים, ההינה תיאורית הצרכים של אברהם מאסלו (1943), אשר תיארה את משמעות החיים באמצעות מדרג צרכים, אשר מדרבן אותנו לפעול למען סיפוק צרכים עד שלא נהפוך לשביעי רצון מהחיים.
הצורך הגבוה במדרג הצרכים, הינו צורך במימוש עצמי (Self-actualization), אשר מתייחס לסיפוק ושביעות רצון מהחיים באמצעות מימוש של מירב הפוטנציאל אשר טמון באדם. אך, צורך זה, לפי מאסלו מושג רק לאחר מילוי של צרכים הנמוכים במדרג שהינם צרכים של הערכה(במובן של מוניטין), שייכות ואהבה, ביטחון וצרכים הפיזיולוגיים.
כל אחד מאיתנו מוצא דרך משלו למילו הצרכים הללו. כך, הדרך הנפוצה למילוי צורכי הביטחון, הינה באמצעות מקום עבודה אשר מספק מסגרת של וודאות לגבי יום המחר באמצעות אבטחה של משכורת. אך האם, מקום העבודה מספק אך ורק את הצורך של הביטחון?
אף אחד מאיתנו לא אוהב עבודה ללא משמעות. למשל לסחוב אבנים ממקום למקום, או לחפור מכאן ועד הצהריים. אנשים היום שואפים לא רק למצוא מקום עבודה שישמש כפרנסה, אלא לבנות קריירה אשר תסייע במילוי צרכים גבוהים יותר, כמו שייכות ואהבה, הערכה ואפילו מימוש עצמי. צרכים אלה, עלולים לבוא לידי ביטוי במקום עבודה אשר מאפשר לאדם לחוש כי עבודתו משמעותית וכי הוא שייך למקום העבודה ואף להגיע לידי מימוש העצמי של העובד בעבודתו.
תקציר
מבוא
סקירה ספרותית
משמעות בעבודה
שייכות למקום העבודה
שביעות רצון מהחיים
מערכת היחסים המתקיימת בין משמעות בעבודה שייכות בעבודה ושביעות רצון מהחיים
מערך המחקר
מטרת המחקר
השערות המחקר
שיטה
נבדקים
כלים
מדידת חווית משמעות בעבודה
מדידת שייכות למקום העבודה
מדידת שביעות רצון מהחיים
שאלון דמוגרפי
הליך
ניתוח התוצאות
ממצאים
אישוש השערות
דיון ומסקנות
קשר בין משמעות בעבודה ותחושת שייכות למקום העבודה
ניבוי שביעות רצון מהחיים באמצעות תחושת שייכות למקום העבודה ומשמעות העבודה
סיכום ומסקנות
מגבלות העבודה
הצעות למחקר המשך
ביבליוגרפיה