נתחו את מקור ההנעה של זיו אלול על פי שתיים מתיאוריות המוטיבציה שנלמדו. יש להביא דוגמאות וציטוטים מהאירוע.
הגורם שמניע את זיו אלול הוא הרצון לעשות נכון את הדברים הנכונים (לרתום את העובדים, לגבש ולאתגר אתם)- הוא גם באותה נשימה מדבר על הסטארט-אפ הבא, ומדגיש שלא כסף הוא שמטריד אותו אלא הערך של לעשות דברים נכון, לרתום עובדים, ליזום ולהוביל.
תאוריית הצרכים של מקלילנד: את מקור ההנעה של אלול ניתן לפרש פעם אחת דרך תאוריית הצרכים של מקלילנד המדברת על צורך ההישג- הנעה לכיוון של הישגים אישיים, שליטה, מטרות מאתגרות ("אולי עוד כמה שנים שוב תראייני אותי על הסטארט אפ הבא") , צורך העוצמה- אנשים שאוהבים להשפיע על אנשים אחרים, חשיבות גבוהה למעמד, עצמה אישית לעומת עצמה חברתית ("רציתי תמיד לעשות נכון את הדברים הנכונים, לרתום...לגבש ולאתגר אותם, נעשה הכול כמו שאנחנו יודעים... ואולי עוד כמה שנים שוב תראייני אותי".). וצורך ההתחברות- צורך לזכות בהכרה ואמון של אחרים, העדפה לשיתופי פעולה.
אבחן/י את הייחוסים שעשה כל אחד מעמיתיה של ליאורה על פי ממדי הייחוס שהציע ווינר (פנימי/חיצוני, קבוע/ארעי, נשלט/לא נשלט). הסבר/י דעתך.
יורם - מנהלה הישיר: דרישות התפקיד היו מאוד מורכבות ומעורפלות. המטרות והדרישות לא הוגדרו בצורה ברורה, היו סתירות פנימיות בין פרטי המכרז. נראה שהם בעצמם לא הבינו את מה שניסחו. הייחוס שעשה יורם בכך שדיבר על מכרז מעורפל שמחבריו לא הבינו מה הם ניסחו בעצמם באמצעות גורם חיצוני (לא יציב)- הסיבה אינה תלויה לדעתי בליאורה אלא באופן חיבור והגשת המכרז, לאור סיבה אקראית- כי המטרות והדרישות פשוט לא הוגדרו בצורה ברורה וכמובן שמדובר על סיבה שהיא נשלטת, כי ניתן היה להתארגן טוב יותר ולהגיש מכרז ברור.
תומר - הסגן של דני: ככה זה בחיים. לעתים זוכים ולעתים מפסידים. תניחי לזה, יש פה גם עניין של מקריות, לא חייבים לחפש סיבות מורכבות שכאלה. גם תומר מייחס את הסיבה לגורם חיצוני ולא יציב ותולה אותה במקריות (מזל), כלומר היא גם אקראית ואיננה קבועה, כי מזל הוא עניין משתנה וככזה הוא גם בלתי נשלט כמובן.