סקירה זו תעסוק בהערכת שווי חברות של חברת שופרסל ביחס לחברת רמי לוי שיווק השקמה. שני החברות הינם חברות מובילות בענף קמעונאות המזון שנסחרות בבורסה ועוסקות במספר תחומים נוספים מלבד ענף קמעונאות המזון. סקירה זו תעסוק במספר נושאים:
בחלק הראשון נסקור את ענף קמעונאות המזון. נראה כי ענף קמעונאות המזון השתנה מאוד בשנים האחרונות ובמיוחד בשנת 2020 שהייתה שנת קורונה. נראה כי בשנים הראשונות שלטו בשוק רשתות ספורות אך במשך השנים התחרות התרחבה מאוד. בשנת הקורונה הצליחה להעלות את פדיונות רשתות המזון כאשר ריבוי הסגרים הוביל לעלייה בביקושים למזון. ענף קמעונאות המזון מתאפיין במכירה דרך האון-ליין, ייצור של מותגים פרטיים, אוטומציה וטכנולוגיות בשרשרת האספקה וכיו"ב
בחלק השני נסקור את חברת שופרסל, בפרק זה נראה כי שופרסל הינה החברה עם נתח השוק הגדול ביותר בשנת 2022. החברה פיתחה מאוד מנועי צמיחה רבים כמו מכירות האון-ליין, המותג הפרטי, מרלוגים אוטומטיים, מיזוגים ורכישות אולם קיימים איומים כמו כניסתה של רשת רקפור ושינויים ארגוניים.
בחלק השלישי ננתח את מאזני חברת שופרסל לעומת חברת רמי לוי. ממאזני החברה רואים את צמיחתה של שופרסל באמצעות רכישת פעילויות חדשות כמו ארנק דיגיטלי וגם את הגידול בפעילות החברה.
בחלק הרביעי ננתח את דוחות רווח והפסד של שופרסל מהדוחות החברה רואים ששנת הקורונה היתה צמיחה מאוד גבוהה בהכנסות וברווחיות של שופרסל שנחלשה בשנת 2021 והן ברבעון הראשון לשנת 2022.
1. מבוא
2. סקירת הענף
2.1 מבנה הענף ואופי התחרות
2.2 התחרות בענף קמעונאות המזון
2.3 התפתחויות שחלו בשנים האחרונות בענף
2.4 נושאים ייחודים לענף
2.5 השפעות חיצוניות ופנימיות על הענף
3. סקירת החברה
3.1 סקירה על החברה
3.2 מבנה הבעלות בחברה
3.3 מבנה אחזקותיה של החברה
3.4 התפתחויות שחלו לאחרונה בחברה
4. ניתוח S.W.O.T.
5. סקירה על חברת רמי לוי
6. ניתוח המצב הכספי – מאזני החברה
7. ניתוח דוחות רווח והפסד
8. דוח תזרים מזומנים
9. יחסים פיננסים
10. סיכום הניתוח הפיננסי
11. הערכת שווי של החברה
12. ניתוח רגישות של הערכת השווי לשער ה- WACC לשיעור הצמיחה
13. השוואת תוצאת הערכת השווי מול שווי החברה בבורסה וממצאי טבלת הרגישות
14. מלחמת רוסיה אוקראינה
15. סיכום ומסקנות
16. ביבליוגרפיה