נושא העבודה הוא סימון מוצרי מזון כבריאים (צבע ירוק) או מסוכנים לבריאות (צבע אדום( והשפעתו האפשרית על התנהגות צרכנים מבחינת הנטייה לקנות ממנו פחות או שזה לא משפיע.
עבוד זו תסקור ספרות מקצועית מהארץ והעולם, בה נראה שההשפעה לא חד משמעית ולא מביאה בכל מקרה למהפכה גדולה בצריכת מזון בריאות.
תמריצים הם כלים מרכזיים בכלכלה התנהגותית ציבורית ומשמשים במגזר הציבורי והפרטי כדי להשפיע על התנהגות. לאחרונה הוכח עניין בשימוש בתמריצים כספיים כדי לקדם התנהגויות בריאות רצויות ולהרתיע התנהגויות לא בריאות.
כלכלה התנהגותית, הנדונה בעבודה זו, משלבת תובנות מהפסיכולוגיה עם חוקי הכלכלה ומספקת הסברים להתנהגויות אנושיות.
כלכלה התנהגותית נותנת נקודת מבט על הדרך בה אנשים מקבלים החלטות. הנדים ודחיפות של הממשלה לאזרחים, יכולים לקדם כלכלה התנהגותית הוגנת ובריאה כמו למשל לא לצרוך מוצרים עם שומן גבוה. עם זאת, לעתים יש חשש שמדיניות יכולה לפעמים להקדים את המדע. בחינת יישומים התנהגותיים בקרב חוקרים הדגישו בעקביות כי יש להעריך ולחדד ללא הרף מדיניות של התערבות ודחיפה כדי לבדוק את יעילותה. באמצעות הערכות כאלה וחידוד מבוסס ראיות, מטרות של שיפור הבריאות לציבור בעלות נמוכה יכולה באופן סביר לכסות את עלות תכנית ההתערבות של גורמי ממשל.(Matjasko, & Al., (2016).
מבוא
סקירת ספרות
שיטת העבודה והמחקר
ממצאים
סיכום
מקורות
נספח