שלב א' הגדרה מחדש של גבולות השוק
רקע
שוק צריכת ההאזנה המקוונת הלך וגדל עם עליית האינטרנט והיכולת של המשתמש לקבל את התוכן המבוקש בצורה מיידית וללא הגבלות כלשהן, זאת בניגוד לצריכה ה"מסורתית" של מוזיקה שנעשתה באמצעות החזקה פיזית של נגן ייעודי, דיסק או קלטת אשר עליהם כמות תוכן מצומצמת (Chen, Leon & Nakayama, 2018).
מהפכת האינטרנט של תחילת המילניום הנוכחי שינתה את האופן בו משתמשים צורכים תוכן בכלל, ומוזיקלי בפרט – היכולת לאחסן כמויות מידע עצומות על מחשבים ולהעביר אותם בין אנשים במהירות וללא מגבלות גיאוגרפיות, הפכה את ההאזנה המסורתית לפחות רלוונטית. על רקע זה החלו להיווצר תוכנות שיתוף קבצים בלתי חוקיות שאמנם אפשרו למשתמש הקצה לקבל היצע גדול של תוכן אך מבלי לבקש אישור או לשלם תמלוגים ליוצרי התכנים וכך בעצם פגעו בפרנסתם.
השוק כיום מציע למאזינים לא רק תוכן מוזיקלי אלא גם פודאקסטים (תכנים דמויי תוכניות רדיו להם ניתן להאזין בכל זמן ומכל מקום), אולם הוא צמח בעקבות הצורך של אנשי תעשיית המוזיקה להילחם בתופעת ההאזנות הלא חוקיות שכן אלו היו הנפגעים העיקריים מהמצב החדש שנוצר. תהליך היווצרות שוק ההאזנות המקוונות התחיל לא דרך עלייה של שחקן אחד כי אם בעקבות יוזמות של אמנים וחברות תקליטים בין אם על ידי נקיטת צעדים משפטיים כדי למנוע את הפרת זכויות היוצרים ((Reilly, 2020, ובין אם על ידי מכירת תכנים בצורה מקוונת ובמחיר זול יותר ואף בחינם, תוך הגעה לפלח שוק רחב יותר שאינו מוגבל על ידי ריחוק גיאוגרפי (Aly-Tovar, 2019).