הסיבות שהובילו לירידה ברווחיה בשנת 2003 ירד היקף המכירות של לגו ב-30%, ושנה לאחר מכן בעוד 10%. החברה הגיעה לצבירת הפסדים של 800 מיליון דולר, ותזרים מזומנים שלילי של 160 מיליון דולר (סיגן, מאקו, 3.4.14). בשנת 2017 ירדו מכירותיה של החברה ב-8% לשישה מיליארד דולר והרווח התפעולי שלה ירד ב-17% ל-1.75 מיליארד דולר (כלכליסט, 6.3.18). כתוצאה מכך, הודיעה "לגו" כי בכוונתה לקצץ ב-8% מכוח העבודה שלה, כ-1400 משרות (כלכליסט, 5.9.17). על מנת להימנע מפשיטת רגל, החלה החברה לעבור שינויים מהותיים כבר משנת 2004, כאשר בתחילת שנת 2016 החלה לצעוד בכיוון של שינוי נוסף, שמטרתו הייתה להפוך את החברה לחברה דיגיטלית, הן בתהליכי העבודה והן במוצרים דיגיטליים חדשים.
במטלה זו אבחן את הסיבות שהובילו לירידה ברווחיה של החברה ואסביר כיצד זיהתה "לגו" את הנקודות החשובות במסע הלקוח של החברה ובאיזה אופן הצליחה לשפר ערך בכל נקודה כזו של המסע. אתחיל בסקירה של הסיבות שהובילו להידרדרות במכירותיה של החברה בתחילת המאה ה-21, ובמהלכים הראשוניים שבוצעו על מנת לבלום את הירידה במכירות ולהשיג צמיחה מחודשת. לאחר מכן, אבחן את המהפך הדיגיטלי שעברה חברת לגו בהתייחס לנקודות המגע בחוויית הלקוח. לסיום, אצביע על הנקודות החשובות בהן צריכה "לגו" להתמקד על מנת להישאר חדשנית ורלבנטית גם בשנים הבאות.
חברת "לגו" - תחילת המאה ה-21
במשך עשרות שנים צמחה "לגו" והייתה לאחת מחברות הצעצועים המוכרות ביותר בעולם. אך בתחילת המאה ה-21 נכנסה החברה לסחרור, בעקבות חדשנות יתר תזזיתית, לא מבוקרת ויקרה מאוד.
מבוא
חברת "לגו" - תחילת המאה ה-21
הערוצים החדשים במסע הלקוח של "לגו"
סיכום: כיצד תישאר "לגו" חדשנית ורלבנטית גם בעתיד
ביבליוגרפיה