שאלה 2 – למידה, קשב, זיכרון
א. למידה דרך התניה אופרנטית מתארת עידוד התנהגות רצויה אצל הלומד דרך תגמול או עונש. במילים אחרות, כשתגובת הלומד מובילה לתוצאה שטובה לו, סביר כי הוא יחזור עליה. ישנם שלושה סוגי תוצאות לפי שיטת ההתניה האופרנטית שיכולות להכתיב את התנהגות הלומד: חיזוק חיובי, חיזוק שלילי ועונש. נדגים כיצד כל תוצאה יכולה לשמש את מיכל לשם עידוד העובדות לחבוש מסיכות ולשטוף ידיים.
עונש: מצב שבו אירוע לא נעים מפחית את התדירות של התגובה הבלתי רצויה. בהקשר של השאלה, אפשר להשתמש בעונש כך: בכל פעם שמיכל רואה שהעובדות לא שוטפות ידיים או לא שמות מסיכה, היא תגער בהן בחומרה, מול שאר העובדות. גערות פומביות מצד הבוס מהוות גירוי לא נעים כי לרוב הן מביישות את העובדים ומעוררות בהם חשש להמשך העסקתם.
שאלה 3 – אישיות
א. ההבנה שיש צורך להגדיל את הצוות נמצאת אצל עידו בלא מודע, שכן מעוררת רגשות לא מקובלים וחסרי היגיון כמו חרדה ופחד. סימן נוסף שההבנה אצלו בלא-מודע הוא בכך שקשה לעידו לשלוף אותה אל המודע, לכן מתעקש מול שאר חברי הארגון שאין צורך להגדיל את צוותו – הוא פשוט לא מודע לצורך זה. הכרה זו צריכה לנוע אצל עידו אל החלק הסמוך למודע, כך שיוכל לשלוף אותה אל המודע בעת הצורך, למשל בישיבות צוות שבהן דנים בנושא. אחת הדרכים בהן ניתן לחשוף נושאים כמו דחפים ואלמנטים מן הלא מודע אל הסמוך למודע היא לפי פרויד – ניתוח תכנים גלויים וחבויים בחלומות. פרויד אפילו יצר שפה שלמה של פירוש חלומות, למשל – אריה משקף אבא, תולעים משקפות אחים וכו'. דרך נוספת לפי פרויד לחשיפת חומרים מהלא מודע הינה היפנוזה המאפשרת להציף דברים מהתת מודע למודע, כמו ההכרה של עידו בצורך להגדיל צוות.