עבודה זו עוסקת בסוגיית התגמולים לעובדים בחברות גלובאליות במסגרת משאבי אנוש בינלאומיים. תפקידם של משאבי האנוש עברו בעשורים האחרונים שינוי והרחבה של הפונקציות שהם ממלאים והאתגרים שעומדים בפניהם. זאת בעיקר במקרה של חברות אשר הפכו לעל לאומיות ומעסיקים עובדים מרחבים העולם בכל מיני סניפים לצד חברת האם והמשרדים הראשיים.
עבודה זו מתמקדת בשתי סוגיות מרכזיות הקשורות להעסקה גלובאלית של חברות על לאומיות והאתגרים עימם נאלצים משאבי האנוש הבינלאומיים להתמודד.. סוגיה הראשונה היא שאלת התגמולים של עובדי החברה, אשר ממלאים תפקידים זהים או דומים אך פועלים באתרים שונים שלה, דהיינו במדינות ובאזורים שונים. הסוגיה השנייה היא שאלת התגמולים וההטבות לעובדים, שעובדים בדרך כלל במשרדים הראשיים בחברת האם, אולם הם נשלחים לארצות זרות מטעם חברת האם לתקופות של כמה חודשים עד כמה שנים, על מנת לקדם את האינטרסים הכלכליים והאחרים של חברת האם במדינה המארחת.
עובדים שממלאים תפקידים דומים במדינות שונות כמו גם הצבה של עובדים מחברת האם בארצות אחרות בה החברה פותחת או מפתחת סניפים נוספים, אינה חדשה לעידן הגלובאליזציה. עוד בתקופת האימפריאליזם, נשלחו פקידים ועובדים מהמטרופולין למדינות הכבושות. וזאת על מנת לייצג את האינטרסים הכלכליים והפוליטיים של החברות השונות ממדינת האם ולנצל את הקולוניות החדשות מבחינת פעילות כלכלית, כוח עבודה זול ומשאבי טבע.
לאחר מלחמת העולם השנייה וביתר שאת בשנות הששים והשבעים, חברות אשר פתחו סניפים במדינות מתפתחות, שלחו גם הם עובדים בדרגות בכירות למספר שנים.
מבוא
רקע והגדרות
תגמולים בעידן הגלובאלי
קבלת החלטות לגביי תגמולים בחברות בינלאומיות
מרכיב התרבות והעדפות של תגמולים
תגמולים לעובדים מוצבים
משתנים המשפיעים על האסטרטגיה של תגמולים לעובדים מוצבים
מרכיב המיסוי בבניית חבילת תגמולים והטבות של עובדים מוצבים
תגמולים לכוח עבודה גלובאלי
בניית אסטרטגיה לתגמולים של עובדים מוצבים
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה