ניתוח עיסוקים
ניתוח עיסוקים היא טכניקה להצגת מידע מפורט על פעילויות שונות המבוצעות במסגרת תפקיד נתון על מנת לקבוע את הנתונים הנדרשים מהעובד לביצוע פעולות בהתאם לציפיות הנדרשות מהתפקיד (דורון ופישקין, 2008). הטכניקות לניתוח עיסוקים נבנו בכדי לסייע להנהלת הארגון בטיפול אתגרים מנהליים שונים, כגון גיוס עובדים, מיון, הכשרת עובדים לתפקיד, דירוג ושכר.
בעברו, ניתוח עיסוקים היווה אורים ותומים של התפקיד מתוך המקום כי "העיסוק עשה את האדם" ולא להפך, כפי שרווח כיום בעידן המודרני (מרצקי, ספקטור, 2006). הטכניקה התבססה על תיאור התפקיד ובהתאם לכך נקבעו דרישות העיסוק. אותם כישורים הדרושים לביצוע התפקיד בצורה מיומנת, כגון השכלה, ניסיון, כישורים שכליים ופיזיים, מיומנויות ותכונות אישיות ועוד (דורון ופישקין, 2008) אשר היוו הבסיס למיון, הערכה, הדרכה, השמה, קידום ושכר (מרצקי, ספקטור, 2006).
בעשורים האחרונים בוצעו שינויים משמעותיים בעולם התעשייה והטכנולוגיה ועם זאת ארגונים רבים אינם משכילים לתחזק ולבצע הליכים שגרתיים של ניתוח עיסוקים ועדכון ספקי עיסוקים מעודכנים כאשר הללו מובילים להתנהלות אנרכיסטית של עיסוקי התפקידים הנדרשים בעקבות השינויים ובעיקר לא מתקיימת בחינה של צורכי העיסוק העדכניים לרוח התקופה ולעתיד העיסוק (מרצקי, ספקטור, 2006).