כחלק מהפעילות העסקית של תאגידים רב לאומיים, הם פועלים פעמים רבות במדינות שונות באמצעות חברות בת שהן מפעילות שם (Chiao & Ying, 2013). חברות הבת מעניקות לחברות האם דרגות שונות של אוטונומיה. האוטונומיה הינה היכולת של חברת בת לקבל החלטות מסוימות והיא משתנה בהתאם לסוג ההחלטות שהיא יכולה לקבל ולכמות ההחלטות שנמצאות בידה. כמו כן היא תלויה במקומות בהן החברה פועלת וברשתות הקשרים בהן היא מעורבת (Gammelgaard et al., 2012; Chiao & Ying, 2013).
הסכנה במתן אוטונומיה גבוהה מדיי לחברות בת היא שמתוך המעורבות שלהם וההבנה הייחודית בנעשה במקום הספציפי בו הם פועלות, הן ינצלו את האוטונומיה שניתנת להם ויפעלו כדי למקסם הפקת רווח עבורן באופן פרטי וייפגעו כך באינטרס של התאגיד כולו (Kawai & Strange, 2014). היות וחברת האם מעוניינת בעיקר בביצועים מיטביים של חברת הבת, שלשם כך למעשה היא פועלת, ישנה חשיבות לבחון כיצד האוטונומיה שניתנת לחברות הבת משפיעה על ביצועיהן בזירה המקומית ובזירה הבינלאומית.
בהמשך ישיר לכך עבודה זו תבחן את השאלה כיצד אוטונומיה שחברות רב לאומיות מעניקות לחברות הבת שלהן משפיעה על הביצועים שלהם? המשתנה התלוי אותו אבחן בעבודה זו הוא הביצועים של חברות הבת כתלות באוטונומיה שחברות רב לאומיות מעניקות להן. השיטה בה אבחן את השאלה הינה באמצעות סקירת הספרות המחקרית הקיימת בנושא זה מתוך התמקדות במאמרים שפורסמו בשנים האחרונות בכתבי עת מובילים הקשורים לניהול, מנהל עסקים וניהול ארגוני.
פרק 1: מבוא
פרק 2: חברות-בת במסגרת הפעילות של חברות רב לאומיות.
פרק 3: אוטונומיה של חברות-בת – במה היא תלויה.
פרק 4: אוטונומיה של חברות-בת והשפעתה על ביצועיהן.
פרק 5: סיכום ומסקנות.
פרק 6: רשימה ביבליוגרפית.