התפתחותן של הרשתות החברתיות והגלובליזציה המביאה אל פתח דלתו של הצרכן את העולם מתאפיינת בעיקר בויזואליות. המידע הזורם אל הצרכן ויזואלי ברובו והצרכנים חשופים תמידית לתמונות המתעדות רגעים בחייהם של חברים, מפורסמים משלל תחומים ואפילו "סתם" בלוגרים ומשתמשי רשת אחרים. הודות לכך, העשורים האחרונים מתאפיינים במודעות הולכת ומתגברת לדימוי גוף ובאימוץ סגנון חיים בריא (בעיקר מבחינה תזונתית).
תעשיות המזון על כל תחומיה ויצרנים באופן כללי, אשר מתפתחים ומתאימים את עצמם לטכנולגיות התקשורת החדשות, מאמצים את מדיות האינטרנט והפרסום ישירות לצרכן (באמצעות הרשתות החברתיות והשימוש בנתוני נייד) על מנת לאתר טרנדים חדשים ומגמות אלו בקרב הצרכנים. המדיה שלנו מוצפת בפרסומות למוצרי בריאות וסגנון חיים החל ממזון בריא על צורותיו ועיבודיו ועד תוספי מזון וויטמינים, זאת למרות, שמרביתם מתויגים כתומכי בריאות ויעילותם לגבי מניעת מחלות או שמירה על הבריאות, לא הוכחה באופן מדעי ו/או מחקרי (Eisenberg, Avery & Cantor, 2017). בעבודה זו אנסה לבדוק את השפעתו של פרסום מוצרי בריאות במדיות השונות על הרגלי הצריכה של הצרכנים.
השערת המחקר ושיטת המחקר
בעבודה זו אתייחס לפרסום של מוצרי בריאות כמשתנה בלתי תלוי. החשיפה לפרסומות נמדדת באופן כמותי, הן ע"י שעות הצפיה בטלווזיה והן ע"י חשיפה לפרסומות במדיה כתובה. חשיפה לפרסומות מתרחשת גם בנקודות המכירה עצמן. המשתנה התלוי יהיה אם כך, השינוי שחל בסגנון החיים ובצריכת מוצרי בריאות שונים בהתאם. ערכו של משתנה זה גם הוא כמותי ונמדד באמצעות השוואת סלי קניה בריאים יותר ובריאים פחות והן באמצעות בדיקת השינוי בכמות המכירות.
מבוא
השערת המחקר ושיטת המחקר
פרק א: תפקידו של הפרסום בטלוויזיה בעיצוב ושינוי סגנון חיים
הפרסום בטלוויזיה ונורמות תרבותיות
הפרסום בטלוויזיה והשפעות פסיכולוגיות
הקשר בין פרסום לבריאות
פרק ב: מוצרי בריאות? תפקידו של מיתוג
תדמית המותג: בריא
על טעם, ריח ואריזה
פרק ג: מוצרי בריאות במדיות השונות
מגזין או טלווזיה?
פרסום במדיות חלופיות
פרק ד: סיכום
ביבליוגרפיה