לא יהיה זה מפתיע לפתוח ולומר כי עולם השיווק השתנה באופן דרמטי בעשורים האחרונים. מהפכת האינטרנט הכניסה גורמים חדשים שיש לא רק לקחת בחשבון, אלא גם לאמץ כדי לעמוד בקצב, לא להישאר מאחור, ולהתמודד עם המתחרים תוך שימוש ביצירתיות (Koslow, 2015), אך גם ואולי בעיקר, עם דרך חדשה לשוחח עם הלקוחות (Tucker, 2014). הלקוחות בעידן הממוחשב של הרשתות החברתיות, עברו מהפך וכעת אלו הם משתמשים, בעלי יחסי כוחות ומעמד שונים.
התפתחות הערוצים החדשים שהביאו איתם הטכנולוגיות החדשות העלו צורך לבחינה מחודשת של כלל צורת החישוב וההבנה של ההשפעה של הפרסום על היקף המכירות, וכעת אלו נדרשים לתיאוריות חדשות, ותהיות לגבי היכולת של הערוצים החדשים לספק מבנה מרובע שכולל בתוכו את השיווק הדיגיטאלי כמו ערוץ המכירות הדיגיטאלי, שמצטרף ולאט לאט מאפיל על ערוץ המכירות המסורתי, כמו חנויות המסחר, ושיטות השיווק המסורתיות, הכוללות פרסומים בערוצי המדיה הוותיקים, כמו העיתון, הרדיו והטלוויזיה (Dinner, Van Heerde & Neslin, 2014).
הטכנולוגיות החדשות, שמשתנות ומתפתחות ללא הרף, יוצרות מצב שבו מחקרים הופכים במהירות ללא רלוונטיים, ותיאוריות חדשות במהירות נדרשות להחליף ישנות. הצורך להבין את היקף ההשפעה של הפרסום הדיגיטאלי מוביל למחקרים שונים אשר מנסים להבין את הפסיכולוגיה העומדת מאחורי הצלחה או כישלון של מודעה במציאות הנוכחית, בין אם בגלל היכולת של להיות ׳נאותה׳ ומתאימה לקהל הלקוחות שלה, בין אם זה הקיים, או זה הפוטנציאלי (Koslow, 2015), או כדי להבין את ההשלכות הפסיכולוגיות של חשיפה או חשיפת יתר, הקשורות בין השאר בזיכרון ומודעות בתפיסה מאוחרת של מודעת פרסומת, ובין כל אלו, לשרטט מחדש את תהליך קבלת ההחלטות של הלקוח. (Schmidt & Eisend, 2015).
1. מבוא
2. השערת ושיטת המחקר
3. סקירת ספרות
א. מושגים ראשוניים
ב. היצירתיות כמקרה בוחן בעולם המקוון
ג. ההשפעה הכוללת של פרסום דיגיטאלי
4. סיכום ומסקנות
5. מקורות