1. מסר משווה עקיף- זהו מסר המשווה בין מותג של המפרסם לבין מותג המתחרים, בתכונות המבליטות את יתרון המותג. שכנוע באמצעות מסר משווה נעשה ע"י פניה שכלית אל הצרכן. מתבצעת השוואה בין מותג גבינה לבנה של תנובה, לבין גבינות לבנות של חברות אחרות, בלא להזכיר את שמן (מסר עקיף). השוואה מסוג חידוד השוני של תכונה אופיינית- המצאות המלח במוצר. המטרה היא מיצוב הבדל המותג - היתרון הבריאותי, בתודעת הצרכנים .
2. פניית המסר הנה מהסוג – פניה אל הרגש. מסר רגשי המעורר תחושות אותן מעוניין המשווק ליצור, כדי לחזק את אפקט השכנוע. פועל באמצעות קשרים אסוציאטיביים, דימויים, תחושות כגון תאווה, התלהבות, פחד.
נעשה שימוש דרכי טיעון הבאות: טענת התנסות – לא ניתן לאימות אובייקטיבי. מבוססת על יצירת רושם. מקבלת אישור באמצעות חוויה סובייקטיבית ישירה של הצרכן, ברגע ביצוע הרכישה.
3. אפקט המשיכה אומר כי חלה עליה בסיכוי הבחירה של אחד משני מוצרים מתחרים בעקבות כניסה של מוצר חדש הדומה למוצר מטרה יותר מאשר למתחרה שלו.
אפקט העליונות האסימטרית: שימוש במוצר מתחרה שמתפקד כפיתיון ושהוא נחות במובהק ביחס למוצר המטרה (כלומר ב2 תכונות פחות טוב ממוצר המטרה) וביחס למוצר המתחרה בפחות.(כלומר בתכונה אחת פחות טוב מהמוצר המתחרה). השפעת הפיתיון מעלה את מוצר המטרה לראש הרשימה והופכת אותו מבחינת התבוננות הצרכן למוצר הכי טוב.
4. תמריצים אלו הם אמצעים שתפקידם דחיפה והנעת תהליך קניה. נכנס לחישובי צרכן בסמוך לקניה. הטענה אינה נכונה. ישנם תמריצים הרלבנטיים גם למצב הארעי, של קניה בנמל תעופה –
מבצעים - הורדה זמנית במחיר. יוצר תחושה אצל הצרכן שהשיג יותר תמורת כספו.
החזר- הנחה לאחר ביצוע הקנייה ולא בחנות. ניתן לבצע באמצעות אינטרנט.
מתנה – פריט או שרות המוצע לצרכן בהוזלה או חינם, כתמורה לקניית מוצר מסוים.
דוגמית - כמות קטנה מהמוצר לניסוי או טעימה.