הבעיה המחקרית
"היכן שמילים נכשלות, מוזיקה מדברת" (Hans Christian Andersen – סופר ומשורר). בחרתי בציטוט הנ"ל כיוון שהוא מבטא את החוזק שמהווה מוזיקה, אשר רלוונטי לשאלת המחקר שלי – כיצד השימוש במוזיקה משפיע על עמדת הצרכן כלפי הפרסומת.
מוזיקה היא תעשייה של מיליארדי דולרים אשר ללא ספק תופסת מקום של חשיבות בחייהם של צרכנים רבים ולעתים קרובות נמצאת בפרסומות (Marchegiani & Phau, 2012). בחירת המוזיקה הינה מסובכת, שכן מתעוררות מספר רב של שאלות ודילמות. לפי אילו קריטריונים בוחרים מוזיקה? האם רמת ההיכרות עם המוזיקה או מידת ההתאמה בינה לבין המוצר חשובות? האם קיים קשר בין עוצמת הנוסטלגיה המורגשת לבין העמדה כלפי הפרסומת?
בעבודה זו, אנסה לענות על השאלות האלה על מנת להבין איך הצרכנים מושפעים מסוגי שירים שונים בפרסומות, כלומר אבחן לא רק את השפעת המוזיקה (פרסומת עם וללא מוזיקה) אלא גם איזו מוזיקה עשויה להשפיע לטובה על עמדת הצרכנים כלפי הפרסומת המוזיקלית.
השערת המחקר
אני משער כי שימוש במוזיקה משפיע באופן חיובי (וחזק) על עמדת הצרכן כלפי הפרסומת, כלומר המוזיקה תגרום לעמדה כלפי הפרסומת חיובית יותר מאשר כלפי פרסומת שבה לא נעשה שימוש במוזיקה. בנוסף, אני משער כי קיים קשר חיובי חזק בין רמת ההיכרות עם המוזיקה, מידת ההתאמה בינה לבין המוצר ועוצמת הנוסטלגיה לבין עמדת הצרכנים כלפי הפרסומת העושה שימוש במוזיקה.
1. מבוא
2. מוזיקה בפרסום
3. השפעת מידת ההתאמה
4. תפקיד הנוסטלגיה
5. השפעת מידת ההיכרות
6. סיכום
7. רשימה ביבליוגרפית