מרבית מוצרי המזון כיום, מגיעים ארוזים. אריזת המוצר ממלאת מטרות לוגיסטיות חיוניות (למשל, הגנה, הובלה, אחסון המוצר), אך יש לה גם שתי פונקציות חשובות בקבלת ההחלטות של הצרכנים. ראשית, האריזה היא מנוף למשוך תשומת לב ולהבדיל מוצרים מבחינה ויזואלית. שנית, האריזה מעבירה מידע, דימויים מופשטים ומשמעות סמלית (מטפורות, אסוציאציות, אסתטיקה וכו') (Sundar & Noseworthy, 2014). תפקיד האריזה כמתווכת מידע מעורר עניין רב בשיווק שכן בדרך כלל, צרכנים מיישמים קיצורי דרך מנטליים שונים כדי להסיק מסקנות לגבי רכישת מוצרים או מותגים, במיוחד כאשר הם צריכים לעקוף פערים בידע שלהם, מכיוון שלעתים קרובות המידע אינו שלם. רכיבי חבילה (לדוגמה, צורה, תיוג, שמות מותג או תמונות מוצרים) משמשים כרמזים סמליים המשפיעים על החלטות רכישה בחנות, הערכות לאחר רכישה, ואפילו על הכמות הנצרכת (Argo & White, 2012).
ספציפית, אחד מרכיבי האריזה הנקלט בחושים, שמקבל תשומת לב מחקרית לא מעטה ביחס להחלטות רכישה, הוא צבע האריזה, הן מבחינת הגוון (אדום, כחול וגו') והן מבחינת העוצמה (רווי, דהוי או שקוף) (Deng & Srinivasan, 2013). חשיבות הצבע מבוססת על כך הצבע הוא חלק אינטגרלי מהחוויה החושית של רוב האוכלוסייה, כמעט בכל רגע נתון (Deng & Srinivasan, 2013).