אובדן חוש הטעם: פגיעה בחוש הטעם גורמת להבנה של "פחות טעם" במאכלים

מזהה: 6756
מאמר חם

החושים שלנו הם חלק מהדרך בה אנו תופסים את העולם, והאם אחראים על הבנת העולם שלנו, על כל המשתמע מכך: ראייה, שמיעה, תפיסה קוגניטיבית, ריחות ואף מאכלים שונים הנתפסים בעזרת חוש הטעם.

יחד עם זאת, כל אחד מהחושים האלו עלול להיפגע משלל סיבות: בעקבות מחלות שונות, הזדקנות או תופעות לוואי כלשהן.

כאשר נפגע או דועך באופן משמעותי אחד מחושים אלו, יש פגיעה בהערכה של העולם שמסביב: פגיעה בחוש הראייה משמעה עיוורון חלקי או מוחלט אשר גורם לפגיעה או לחוסר ראייה של אובייקטים הנמצאים מסביב הנפגע. פגיעה בשמיעה תפגע ביכולת האדם לקלוט סאונד במרחב ולהעריך מניין הוא מגיע.

באופן דומה ולפי ההיגיון הבריא, פגיעה חלקית או מלאה בחוש הטעם עלולה לפגוע גם ביכולת לקלוט מאכלים מבחינת הטעם והמרקם שלהם . כלומר, בדומה לעובדה כי אנשים בעלי עיוורון אינם יכולים לעשות סימולציה ויזואלית, אנשים ללא חוש טעם אינם יכולים לעשות סימולציה של טעם.

המחקר יבסס את הטענה הזו, ויראה עד כמה הפגיעה בחוש הטעם גורמת להבנה שגויה של הטעם, ו"להבין פחות טוב" מאכלים שונים, כהבנה שתתבטא במילים ובשפה (בדיבור על המאכל, או בהבנת הטקסט הנוגע לאוכל).

 

סקירת ספרות

לדרך בה אנו תופסים את החושים בעולם יש תיאוריות פילוסופיות, פסיכולוגיות ומדעיות רבות. התהליך התחושתי מתחיל במוח, באמצעות קולטנים מיוחדים, ושם נוצר הגירוי הראשוני. מהמוח נשלחים אותות חשמליים אל מערכת העצבים, ובצורה זו אנו מגיבים לגירוי.

 

רקע מדעי

הרציונל מאחורי המחקר

מטרת המחקר

שיטת המחקר

תוצאות

סיכום

ביבליוגרפיה

220.00 ₪
סוג עבודה:
הצעת מחקר
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
בריאות הציבור | רפואה
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
3532
היקף עמודים:
13
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.