החושים שלנו הם חלק מהדרך בה אנו תופסים את העולם, והאם אחראים על הבנת העולם שלנו, על כל המשתמע מכך: ראייה, שמיעה, תפיסה קוגניטיבית, ריחות ואף מאכלים שונים הנתפסים בעזרת חוש הטעם.
יחד עם זאת, כל אחד מהחושים האלו עלול להיפגע משלל סיבות: בעקבות מחלות שונות, הזדקנות או תופעות לוואי כלשהן.
כאשר נפגע או דועך באופן משמעותי אחד מחושים אלו, יש פגיעה בהערכה של העולם שמסביב: פגיעה בחוש הראייה משמעה עיוורון חלקי או מוחלט אשר גורם לפגיעה או לחוסר ראייה של אובייקטים הנמצאים מסביב הנפגע. פגיעה בשמיעה תפגע ביכולת האדם לקלוט סאונד במרחב ולהעריך מניין הוא מגיע.
באופן דומה ולפי ההיגיון הבריא, פגיעה חלקית או מלאה בחוש הטעם עלולה לפגוע גם ביכולת לקלוט מאכלים מבחינת הטעם והמרקם שלהם . כלומר, בדומה לעובדה כי אנשים בעלי עיוורון אינם יכולים לעשות סימולציה ויזואלית, אנשים ללא חוש טעם אינם יכולים לעשות סימולציה של טעם.
המחקר יבסס את הטענה הזו, ויראה עד כמה הפגיעה בחוש הטעם גורמת להבנה שגויה של הטעם, ו"להבין פחות טוב" מאכלים שונים, כהבנה שתתבטא במילים ובשפה (בדיבור על המאכל, או בהבנת הטקסט הנוגע לאוכל).
סקירת ספרות
לדרך בה אנו תופסים את החושים בעולם יש תיאוריות פילוסופיות, פסיכולוגיות ומדעיות רבות. התהליך התחושתי מתחיל במוח, באמצעות קולטנים מיוחדים, ושם נוצר הגירוי הראשוני. מהמוח נשלחים אותות חשמליים אל מערכת העצבים, ובצורה זו אנו מגיבים לגירוי.
רקע מדעי
הרציונל מאחורי המחקר
מטרת המחקר
שיטת המחקר
תוצאות
סיכום
ביבליוגרפיה