מבוא
חומצות שומן אומגה 3 נובע מדגים ושמני דגים יכולות להגן מפני מחלות לב כליליות. גם אנשי מקצוע בתחום הבריאות וגם הציבור מתעניינים יותר ויותר בתפקידם במניעה של מחלות לב כליליות. בעידן זה של טיפולים תרופתיים מרובים למחלות לב וכלי דם רבים מאמינים כי התערבויות תזונה פשוטות של תוספי תזונה עשויות להיות שיטה טבעית ומקובלת יותר להעניק יתרונות. נותרו כמה תחומים באשר אליהם קיימת אי וודאות. הצריכה האופטימלית של חומצות שומן אומגה 3 אינה ידועה עד הסוף ואינה מבוססת מחקרית. יתר על כן, גם מנגנון הפעולה שלהן אינו מובן דיו. מחקרים מסוימים הניבו תוצאות סותרות, כמו כן קיימות חששות באשר לזיהום סביבתי של דגים מסוימים. עבודה זו סוקרת את הראיות הנוכחיות בנוגע לקשר בין שימוש בשמני דגים ומחלות לב וכלי דם, מנגנון הפעולה האפשרי שלהם, פיתוחים עתידיים ואסטרטגיות מחקר עתידיות (Din, Newby, & Flapan, 2004 ).
תוספי מזון בשירות הרפואה
השימוש בתוספי מזון נעשה זמין בשנים האחרונות. הרשתות החברתיות מספקות בקלות מקבץ מאמרי מדע-פופולרי המצטטים מחקרים "מדעיים", לכאורה, שמעודדים שימוש בתוספים, ונוצרות ציפיות כאילו נמצאה "אבן חכמים". פרסומים הללו הם מגמתיים מאוד. למשל, לפני מספר שנים צוטט מחקר של אוניברסיטת הרווארד שמקשר בין אומגה 3 לבין טיפול בהפרעת קשב. קריאה מעמיקה של המאמר מלמדת שמי שממן את המחקר הוא חברת התרופות המייצרת את תוסף המזון הזה ושהמרחק נערך על קבוצה קטנה של ילדים בעלי הפרעה דו קוטבית ולא בעלי הפרעת קשב. לבסוף, השיפור שנמצא הוא במדדים ההתנהגותיים ולא בכלל מדדי ההפרעה (Wozniak, Biederman, Mick, Waxmonsky, Hantsoo, Best, Cluette-Brown, & Laposata, 2007).